Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

(0)
35 min
Gemakkelijk
Maak een deze heerlijke Hollandse maaltijd. Heerlijke gebakken lever met spekjes, ui en aardappelpuree en spruitjes. En natuurlijk MAGGI jus om alles wat extra smaak te geven! genieten maar!

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Jus Rundvlees
500  g
Spruitjes
1 
Witte ui
400  g
Aardappelen
250  g
Kalfslever
50  g
Ontbijtspek
20  g
Boter
1.5  el
Bloem
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Kook de aardappelen en spruitjes

    20 min
    Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Na het koken stamp de aardappelen tot een gladde puree. Ondertussen kook de spruitjes voor 8 minuten beetgaar.
  • Bereid de kalfslever met bloem

    3 min
    Dep de plakken kalfslever droog met keukenpapier en kruid ze naar eigen smaak. Wentel het vlees vervolgens door de bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf.
  • Bak de lever en het ontbijtspek

    8 min
    Verhit de boter in een koekenpan. Wanneer het schuim begint weg te trekken kan je de plakken lever in de pan leggen. Doe ook gelijk de uienringen en de plakjes ontbijtspek erbij en bak deze mee. De plakken lever moeten 3 minuten per kant, op matig vuur, gebakken worden.
  • Bereid de jus

    2 min
    Bereid de heerlijke jus volgens de stappen op de verpakking MAGGI Jus Smaakmaker Rundvlees.
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Plaats de gebakken kalfslever, het spek, de spruitjes, en de aardappelpuree mooi samen op elk bord. Schenk daarna de jus om het vlees of serveer het erbij in een juskom. Hmm… heerlijk zo een gerecht van eigen bodem. Eet smakelijk!
Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Kook de aardappelen en spruitjes 5

Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Na het koken stamp de aardappelen tot een gladde puree. Ondertussen kook de spruitjes voor 8 minuten beetgaar.

Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Bereid de kalfslever met bloem 5

Dep de plakken kalfslever droog met keukenpapier en kruid ze naar eigen smaak. Wentel het vlees vervolgens door de bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf.

Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Bak de lever en het ontbijtspek 5

Verhit de boter in een koekenpan. Wanneer het schuim begint weg te trekken kan je de plakken lever in de pan leggen. Doe ook gelijk de uienringen en de plakjes ontbijtspek erbij en bak deze mee. De plakken lever moeten 3 minuten per kant, op matig vuur, gebakken worden.

Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Bereid de jus 5

Bereid de heerlijke jus volgens de stappen op de verpakking MAGGI Jus Smaakmaker Rundvlees.

Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

Serveer het gerecht 5

Plaats de gebakken kalfslever, het spek, de spruitjes, en de aardappelpuree mooi samen op elk bord. Schenk daarna de jus om het vlees of serveer het erbij in een juskom. Hmm… heerlijk zo een gerecht van eigen bodem. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
11 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van proteïne
  • Doordeweeks
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Nationaal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rundvlees
  • Snel en makkelijk
  • Top gerecht
  • Uit de pan
  • Vlees
  • Weekenden
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    20 min Gemakkelijk
  • Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    30 min Gemakkelijk
  • Recept met rookworst uit de oven, gekookte aardappelen en sperziebonen

    Recept met rookworst uit de oven, gekookte aardappelen en sperziebonen

    53 min Gemakkelijk
  • Recept voor nasi met paprika en nasigroenten

    Recept voor nasi met paprika en nasigroenten

    53 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies