Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de spruitjes

  Zet een pan met water op het vuur en kook de spruitjes ongeveer 8 minuten totdat ze lekker beetgaar zijn.

 2. Bereid de kalfslever met bloem

  Dep de plakken kalfslever droog met keukenpapier en kruid ze naar eigen smaak. Wentel het vlees vervolgens door de bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf.

 3. Bak de lever en het ontbijtspek

  Verhit de boter in een koekenpan. Wanneer het schuim begint weg te trekken kan je de plakken lever in de pan leggen. Doe ook gelijk de uienringen en de plakjes ontbijtspek erbij en bak deze mee. De plakken lever moeten 3 minuten per kant, op matig vuur, gebakken worden.

 4. Creëer de aardappelpuree en de smaakvolle jus

  Bereid de aardappelpuree volgens de makkelijke aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel. Leg ondertussen (na bereiding) de gebakken lever, ui en ontbijtspek op een verwarmde schaal. Maak daarna de heerlijke jus volgens de stappen op het flesje MAGGI Jus Smaakmaker Rundvlees.

 5. Serveer het gerecht

  Plaats de gebakken kalfslever, de spruitjes en de aardappelpuree mooi samen op elk bord. Schenk daarna de jus om het vlees of serveer het erbij in een juskom. Hmm… heerlijk zo een gerecht van eigen bodem. Dat gaat er zeker wel in!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  flesje
 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  spruitjes
  , schoongemaakt
 • 1
  ui
  , in ringen
 • 2
  plakjes
  kalfslever
  (à 100 gram)
 • 50
  gram
  ontbijtspek
  , in dunne plakjes
 • 1.5
  eetlepel
  bloem
 • 20
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel