Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Na het koken stamp de aardappelen tot een gladde puree. Ondertussen kook de spruitjes voor 8 minuten beetgaar.
Dep de plakken kalfslever droog met keukenpapier en kruid ze naar eigen smaak. Wentel het vlees vervolgens door de bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf.
Verhit de boter in een koekenpan. Wanneer het schuim begint weg te trekken kan je de plakken lever in de pan leggen. Doe ook gelijk de uienringen en de plakjes ontbijtspek erbij en bak deze mee. De plakken lever moeten 3 minuten per kant, op matig vuur, gebakken worden.
Bereid de heerlijke jus volgens de stappen op de verpakking MAGGI Jus Smaakmaker Rundvlees.
Plaats de gebakken kalfslever, het spek, de spruitjes, en de aardappelpuree mooi samen op elk bord. Schenk daarna de jus om het vlees of serveer het erbij in een juskom. Hmm… heerlijk zo een gerecht van eigen bodem. Eet smakelijk!
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden