Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

(0)
35 min
Gemakkelijk
Met dit originele recept van gebakken kabeljauw met stamppot, courgette en tomaat ben je snel klaar én heb je al het goede van vis in je avondmaaltijd!

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Jus voor Stamppot
1.5 
Courgette
500  g
Kruimige Aardappelen
2 
Tomaten
250  g
Kabeljauwfilet
15  g
Boter
1  el
Mosterd
75  ml
Melk
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
77.1 g
Energie
606.7 kcal
vetten
12.5 g
Eiwit
45.6 g
Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Bereid de aardappelpuree

    20 min
    Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
  • Bereid de courgette

    2 min
    Snijd de courgette in stukjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin op hoog vuur de courgette voor 4 minuten.
  • Bereid de vis

    8 min
    Kruid de vis met zout en peper en bestrooi met een beetje bloem bloem. Verhit wat boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis op middelhoog vuur in 8 minuten (4 minuten per kant) goudbruin en gaar.
  • Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus.

    4 min
    Schep de courgette, mosterd en tomaten door de puree en verwarm het geheel nog 4 minuten op laag vuur. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer het gerecht

    1 min
    Serveer de stamppot samen met de vis en jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!
Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Bereid de aardappelpuree 5

Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.

Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Bereid de courgette 5

Snijd de courgette in stukjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin op hoog vuur de courgette voor 4 minuten.

Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Bereid de vis 5

Kruid de vis met zout en peper en bestrooi met een beetje bloem bloem. Verhit wat boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis op middelhoog vuur in 8 minuten (4 minuten per kant) goudbruin en gaar.

Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Voeg nu alle ingrediënten samen en bereid de jus. 5

Schep de courgette, mosterd en tomaten door de puree en verwarm het geheel nog 4 minuten op laag vuur. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gebakken kabeljauw met stamppot van courgette en tomaat

Serveer het gerecht 5

Serveer de stamppot samen met de vis en jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
5 + 13 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Eiwitrijk
  • Laag in suiker
  • Portie Groenten/Fruit
  • Stamppot
  • Vis

Probeer ook

Show more recipes

  • Gestoofde prei met kaassaus, gebakken krieltjes en gehaktbal

    Gestoofde prei met kaassaus, gebakken krieltjes en gehaktbal

    44 min Gemakkelijk
  • Varkenshaas met gebakken aardappelen en groenten

    Varkenshaas met gebakken aardappelen en groenten

    25 min Gemakkelijk
  • Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

    Recept voor gebakken kalfslever met spek en uien

    35 min Gemakkelijk
  • Gebakken bouillon aardappeltjes met kipfilet en een salade

    Gebakken bouillon aardappeltjes met kipfilet en een salade

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies