Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Kook de aardappelen voor 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de melk. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de verwarmde melk en boter toe aan de gestampte aardappels. Blijf stampen tot het geheel een smeuïge puree vormt. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper.
Snijd de courgette in stukjes. Verhit wat olie in een grote koekenpan en bak hierin op hoog vuur de courgette voor 4 minuten.
Kruid de vis met zout en peper en bestrooi met een beetje bloem bloem. Verhit wat boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de vis op middelhoog vuur in 8 minuten (4 minuten per kant) goudbruin en gaar.
Schep de courgette, mosterd en tomaten door de puree en verwarm het geheel nog 4 minuten op laag vuur. Vervolgens bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Serveer de stamppot samen met de vis en jus. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet Smakelijk!