Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Frisse venkelsoep met gorgonzola

Frisse venkelsoep met gorgonzola

(0)
35 min
Gemakkelijk
Deze venkelsoep is lekker fris door het toevoegen van sinaasappelsap.

Ingrediënten

6 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 6 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Groentebouillon
2 
Witte ui
0.5 
Teentje knoflook
3 
Venkel
25  g
Gorgonzola
220  ml
Sinaasappelsap
65  ml
Kookroom
25  g
Walnoten
1  el
Tuinkers
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
16.6 g
Energie
121.2 kcal
vetten
5.3 g
Eiwit
4.3 g
Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Bereid de soep

    15 min
    Schenk het sinaasappelsap en 0.5 liter water in de soeppan en breng aan de kook. Los het bouillonblokje op en laat de soep op laag vuur voor ongeveer 15 minuten koken.
  • Bereid de ui, knoflook en venkel

    8 min
    Verhit een beetje olie in een soeppan en bak de ui voor 5 minuten (de ui mag niet bruin worden). Voeg hierna de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee.
  • Bak de walnoten

    5 min
    Bak de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.
  • Pureer de soep

    5 min
    Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Roer voor het opdienen de room, walnoten, gorgonzola en tuinkers door de soep. Serveer de soep met wat brood. Eet smakelijk!
Frisse venkelsoep met gorgonzola

Bereid de soep 5

Schenk het sinaasappelsap en 0.5 liter water in de soeppan en breng aan de kook. Los het bouillonblokje op en laat de soep op laag vuur voor ongeveer 15 minuten koken.

Frisse venkelsoep met gorgonzola

Bereid de ui, knoflook en venkel 5

Verhit een beetje olie in een soeppan en bak de ui voor 5 minuten (de ui mag niet bruin worden). Voeg hierna de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee.

Frisse venkelsoep met gorgonzola

Bak de walnoten 5

Bak de walnoten in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin kleuren.

Frisse venkelsoep met gorgonzola

Pureer de soep 5

Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).

Frisse venkelsoep met gorgonzola

Serveer het gerecht 5

Roer voor het opdienen de room, walnoten, gorgonzola en tuinkers door de soep. Serveer de soep met wat brood. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
8 + 5 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Europees
  • Mediterraans
  • Minder dan 300 cal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Soep
  • Soep
  • Starter
  • Vezelrijk
  • Voorgerechten
  • Winter
  • Zomer

Probeer ook

Show more recipes

  • Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    35 min Gemakkelijk
  • Couscous met asperges, frisse salade en aspergesaus

    Couscous met asperges, frisse salade en aspergesaus

    20 min Gemakkelijk
  • Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

    Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

    20 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies