Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Snijd, schil en kook de asperges

  Volg de complete algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website om ze goed en lekker te bereiden. Snijd eerst ongeveer 2 cm van de uiteindes van de stronken af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn. Laat de asperges na het koken koud worden. Bewaar 500 ml van het kookvocht voor later.

 2. Maak de soep met de kookvocht en aspergesaus

  Roer de inhoud uit het zakje MAGGI Saus voor Asperges door 50 ml koud water. Roer daarna 450 ml van het aspergevocht (kookvocht) erdoor en kook het geheel tot een soep. Laat de aangemaakte aspergesoep daarna afkoelen en koud worden in de koelkast.

 3. Breng de koude aspergesoep op smaak

  Snijd met een dunschiller hele dunne plakjes van de citroenschil (zonder wit). Hak de citroenschillen daarna heel erg fijn. Snijd en hak ook de muntblaadjes extra fijn. Voeg de fijngehakte citroen en munt vervolgens toe aan de koude aspergesoep en laat de ingrediënten nog een aantal uren intrekken.

 4. Bereid de zalm en snijd de asperges

  Pocheer de zalm. Op deze manier laat je de zalm garen, in weinig water of in een bouillon dat net onder het kookpunt blijft. Dit proces duurt ongeveer 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte.
  Snijd de zalm daarna in stukjes. Snijd ook alvast de afgekoelde witte asperges in stukjes van 1 cm, maar houd wel de koppen heel (ongeveer 7 cm).

 5. Serveer de asperge gazpacho

  Verdeel over 3 mooie kommetjes de gesneden witte asperges en de stukjes zalm. Schenk daarna de koude aspergesoep, ofwel gazpacho, erbij en doe als laatste de koppen van de asperges er mooi in. Eet de gazpacho zo koud mogelijk en serveer het gerecht met een goed stuk brood, zoals vers stokbrood. Dat wordt lekker en verkoelend eten op een warme dag. Geniet!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 6
  witte asperges
 • 125
  gram zalmfilet
 • 1
  plak brood
 • 1
  citroen
 • 12
  blaadjes verse munt
 • 700
  ml water

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel