Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook eerst de witte asperges

  Bereid de witte asperges volgens de algemene bereidingswijze. Zorg dat je voor het koken 2 cm van de uiteindes afsnijdt. Schil ook de asperges goed rondom met een dunschiller, als ze nog niet geschild zijn.

 2. Bereid de couscous met bouillon

  Breng 400 ml water aan de kook en los hierin een bouillonblokje op uit de verpakking MAGGI Groentebouillon Minder zout, meer kruiden. Giet vervolgens de kokende bouillon over de couscous. Dek de couscous daarna af met een deksel of gebruik huishoudfolie.

 3. Snijd de groenten en bak de hamblokjes

  Pak ondertussen een snijplank en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd ook de gekookte witte asperges in stukjes. Pluk verder alvast grof de munt en bak in een koekenpan de hamblokjes licht aan.

 4. Maak een salade voor bij de couscous

  Pluk voor de salade de trostomaatjes van de streng en haal de radijs van de bos. Was vervolgens de trostomaatjes, de radijs en de halve komkommer. Snijd de komkommer in partjes of plakjes en doe alles in een aparte schaal.

 5. Voeg de munt, asperges en ham toe

  De couscous is bijna klaar. Je kan nu de verse munt en de hamblokjes door de couscous mengen. Schep vervolgens voorzichtig de gesneden witte asperges erdoor. Doe de couscous daarna in een mooie grote schaal.

 6. Serveer de couscous met aspergesaus

  Bereid in een paar minuten alleen nog de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen opgewarmd te worden. Garneer de couscous met de rode ui en nog wat extra muntblaadjes. Schenk de warme aspergesaus lekker royaal over de couscous. Serveer het hoofdgerecht samen met de frisse salade en geniet gezellig samen van deze heerlijke exotische maaltijd. Zelfgemaakt en onvergetelijk lekker; wat wil je nog meer? Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 1
  blokje
 • 300
  gram witte asperges, geschild
 • 210
  gram achterham, gekookt in blokjes
 • 200 gram couscous
 • 1 rode ui
 • 1 handje verse munt
 • 1 streng trostomaatjes
 • 1 bos radijs
 • ½ komkommer

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel