Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

(0)
35 min
Gemakkelijk
Risotto is een Italiaans rijstgerecht uit het noorden van Italië. Door de risottorijst te koken in bouillon wordt het gerecht lekker romig. Voor deze vegan risotto gebruiken wij Maggi Groentebouillon blokjes. Deze blokjes zitten bomvol smaak en bevatten geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Deze vegan risotto is extra gezond door de superfood tuinkers. Er zijn maar weinig groenten die net zoveel vitamines bevatten als de tuinkers. Tuinkers is erg rijk aan vitamine K, vitamine C, vitamine E en vitamine A.

Ingrediënten

1

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 1 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Groentebouillon
300  g
Risottorijst
2 
Courgette
150  g
Doperwten, diepvries
1 
Witte ui
2 
Citroen
2 
Teentje knoflook
10  g
Tuinkers
2  el
Crème fraîche
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Groentebouillon oplossen

    1 min
    Los het blokje Maggi Groentebouillon op in 1 liter kokend water.
  • Citroen schillen

    1 min
    Schil met een dunschiller één van de citroenen. Knijp dezelfde citroen uit en bewaar het citroensap.
  • Fruit de citroenschillen, ui en knoflook

    4 min
    Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en fruit hier de citroenschillen, de ui en de knoflook in aan, totdat de knoflook en de ui glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Risottorijst toevoegen

    3 min
    Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend voor 3 minuten, totdat deze glazig begint te worden.
  • Risotto afblussen en bouillon toevoegen

    20 min
    Blus de risotto af met het uitgeperste citroensap. Voeg hierna een soeplepel bouillon toe, roer door en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal deze stappen voor ongeveer 20 minuten, tot de risottorijst beetgaar is.
  • Bak courgette

    1 min
    Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de blokjes courgette voor 10-12 minuten, totdat ze gaar en goudbruin gekleurd zijn.
  • Risotto op smaak brengen

    3 min
    Voeg als de risotto gaar is, de plantaardige crème fraîche, doperwten en courgette toe en roer door. Verwarm het geheel nog 3 minuten en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Verdeel de risotto over de borden, rasp de overgebleven citroen met een fijne rasp eroverheen en maak de risotto af met de tuinkers. Garneer eventueel met citroenschijfjes en serveer direct. Serveertip: Wil je nog meer een feestje op je bord? Snijd dan één van de twee courgettes met een dunschiller in slierten, in plaats van in blokjes. Kook deze ongeveer 2 minuten in een pan met heet water, giet af en leg deze als de risotto klaar is op je gerecht. Eet smakelijk!
Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Groentebouillon oplossen 8

Los het blokje Maggi Groentebouillon op in 1 liter kokend water.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Citroen schillen 8

Schil met een dunschiller één van de citroenen. Knijp dezelfde citroen uit en bewaar het citroensap.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Fruit de citroenschillen, ui en knoflook 8

Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan met dikke bodem en fruit hier de citroenschillen, de ui en de knoflook in aan, totdat de knoflook en de ui glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Risottorijst toevoegen 8

Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak al roerend voor 3 minuten, totdat deze glazig begint te worden.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Risotto afblussen en bouillon toevoegen 8

Blus de risotto af met het uitgeperste citroensap. Voeg hierna een soeplepel bouillon toe, roer door en wacht tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Herhaal deze stappen voor ongeveer 20 minuten, tot de risottorijst beetgaar is.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Bak courgette 8

Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak hierin de blokjes courgette voor 10-12 minuten, totdat ze gaar en goudbruin gekleurd zijn.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Risotto op smaak brengen 8

Voeg als de risotto gaar is, de plantaardige crème fraîche, doperwten en courgette toe en roer door. Verwarm het geheel nog 3 minuten en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

Serveer het gerecht 8

Verdeel de risotto over de borden, rasp de overgebleven citroen met een fijne rasp eroverheen en maak de risotto af met de tuinkers. Garneer eventueel met citroenschijfjes en serveer direct. Serveertip: Wil je nog meer een feestje op je bord? Snijd dan één van de twee courgettes met een dunschiller in slierten, in plaats van in blokjes. Kook deze ongeveer 2 minuten in een pan met heet water, giet af en leg deze als de risotto klaar is op je gerecht. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 6 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Doordeweeks
  • Hoofdgerecht
  • Lente
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijstgerechten

Probeer ook

Show more recipes

  • Couscous met asperges, frisse salade en aspergesaus

    Couscous met asperges, frisse salade en aspergesaus

    20 min Gemakkelijk
  • Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

    Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

    20 min Gemakkelijk
  • Frisse venkelsoep met gorgonzola

    Frisse venkelsoep met gorgonzola

    35 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies