Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

0
25min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

6 
Witte asperges
1 Plakje
Brood
1 Stuk
Citroenen, rauw, zonder schil
12 Blaadjes
Verse Munt
700 ml
Water

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
98.09 kcal
Eiwit
3.25 g
koolhydraten
12.55 g
vetten
4.07 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

25 Minuten
Snijd, schil en kook de asperges
1 min
Volg de complete algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website om ze goed en lekker te bereiden. Snijd eerst ongeveer 2 cm van de uiteindes van de stronken af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn. Laat de asperges na het koken koud worden. Bewaar 500 ml van het kookvocht voor later.
Maak de soep met de kookvocht en aspergesaus
1 min
Roer de inhoud uit het zakje MAGGI Saus voor Asperges door 50 ml koud water. Roer daarna 450 ml van het aspergevocht (kookvocht) erdoor en kook het geheel tot een soep. Laat de aangemaakte aspergesoep daarna afkoelen en koud worden in de koelkast.
Breng de koude aspergesoep op smaak
1 min
Snijd met een dunschiller hele dunne plakjes van de citroenschil (zonder wit). Hak de citroenschillen daarna heel erg fijn. Snijd en hak ook de muntblaadjes extra fijn. Voeg de fijngehakte citroen en munt vervolgens toe aan de koude aspergesoep en laat de ingrediënten nog een aantal uren intrekken.
Bereid de zalm en snijd de asperges
1 min
Pocheer de zalm. Op deze manier laat je de zalm garen, in weinig water of in een bouillon dat net onder het kookpunt blijft. Dit proces duurt ongeveer 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte. Snijd de zalm daarna in stukjes. Snijd ook alvast de afgekoelde witte asperges in stukjes van 1 cm, maar houd wel de koppen heel (ongeveer 7 cm).
Serveer de asperge gazpacho
1 min
Verdeel over 3 mooie kommetjes de gesneden witte asperges en de stukjes zalm. Schenk daarna de koude aspergesoep, ofwel gazpacho, erbij en doe als laatste de koppen van de asperges er mooi in. Eet de gazpacho zo koud mogelijk en serveer het gerecht met een goed stuk brood, zoals vers stokbrood. Dat wordt lekker en verkoelend eten op een warme dag. Geniet!
Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

Snijd, schil en kook de asperges 5

Volg de complete algemene bereidingswijze voor asperges op de Maggi website om ze goed en lekker te bereiden. Snijd eerst ongeveer 2 cm van de uiteindes van de stronken af. Schil ze vervolgens van boven naar beneden met een dunschiller als ze nog niet geschild zijn. Laat de asperges na het koken koud worden. Bewaar 500 ml van het kookvocht voor later.

Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

Maak de soep met de kookvocht en aspergesaus 5

Roer de inhoud uit het zakje MAGGI Saus voor Asperges door 50 ml koud water. Roer daarna 450 ml van het aspergevocht (kookvocht) erdoor en kook het geheel tot een soep. Laat de aangemaakte aspergesoep daarna afkoelen en koud worden in de koelkast.

Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

Breng de koude aspergesoep op smaak 5

Snijd met een dunschiller hele dunne plakjes van de citroenschil (zonder wit). Hak de citroenschillen daarna heel erg fijn. Snijd en hak ook de muntblaadjes extra fijn. Voeg de fijngehakte citroen en munt vervolgens toe aan de koude aspergesoep en laat de ingrediënten nog een aantal uren intrekken.

Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

Bereid de zalm en snijd de asperges 5

Pocheer de zalm. Op deze manier laat je de zalm garen, in weinig water of in een bouillon dat net onder het kookpunt blijft. Dit proces duurt ongeveer 8 tot 10 minuten, afhankelijk van de dikte. Snijd de zalm daarna in stukjes. Snijd ook alvast de afgekoelde witte asperges in stukjes van 1 cm, maar houd wel de koppen heel (ongeveer 7 cm).

Frisse lente gazpacho met asperges en zalm

Serveer de asperge gazpacho 5

Verdeel over 3 mooie kommetjes de gesneden witte asperges en de stukjes zalm. Schenk daarna de koude aspergesoep, ofwel gazpacho, erbij en doe als laatste de koppen van de asperges er mooi in. Eet de gazpacho zo koud mogelijk en serveer het gerecht met een goed stuk brood, zoals vers stokbrood. Dat wordt lekker en verkoelend eten op een warme dag. Geniet!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam