Couscous-salade met aubergine, kikkererwten en amandelen
(0)
32min
Gemakkelijk
Ingrediënten
3
0 servings
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rozijnen en ¼ van de kruidenmix erdoor.
Kruid de kikkererwten
2 min
Meng de kikkererwten met ¼ van de kruidenmix.
Kruid de aubergine
2 min
Besprenkel de aubergine met iets olijfolie en meng met ¼ va de kruidenmix.
Bak de aubergine en kikkererwten
10 min
Bak de aubergine in een pan met anti-aanbaklaag tot ze lichtbruin zijn. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en bak ca. 2 minuten totdat deze mooi droog gebakken zijn. Schep het geheel in een schaal.
Bak de ui, wortelen en paprika
8 min
Bak in dezelfde pan de ui, wortelen en paprika in ca. 4 minuten op laag vuur. Gebruik eventueel wat olijfolie. Als de wortelen beetgaar zijn, meng dan ¼ va de kruidenmix door het groentemengsel en haal de pan van het vuur.
Meng de groenten door de couscous
2 min
Maak de couscous los met een vork en meng alle groente en wat olijfolie erdoor.
Serveer het gerecht
1 min
Garneer de couscous met de amandelen en verse peterselie. Serveer eventueel met de citroen.
Bereid de couscous
7
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rozijnen en ¼ van de kruidenmix erdoor.
Kruid de kikkererwten
7
Meng de kikkererwten met ¼ van de kruidenmix.
Kruid de aubergine
7
Besprenkel de aubergine met iets olijfolie en meng met ¼ va de kruidenmix.
Bak de aubergine en kikkererwten
7
Bak de aubergine in een pan met anti-aanbaklaag tot ze lichtbruin zijn. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en bak ca. 2 minuten totdat deze mooi droog gebakken zijn. Schep het geheel in een schaal.
Bak de ui, wortelen en paprika
7
Bak in dezelfde pan de ui, wortelen en paprika in ca. 4 minuten op laag vuur. Gebruik eventueel wat olijfolie. Als de wortelen beetgaar zijn, meng dan ¼ va de kruidenmix door het groentemengsel en haal de pan van het vuur.
Meng de groenten door de couscous
7
Maak de couscous los met een vork en meng alle groente en wat olijfolie erdoor.
Serveer het gerecht
7
Garneer de couscous met de amandelen en verse peterselie. Serveer eventueel met de citroen.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0