Couscous-salade met aubergine, kikkererwten en amandelen
40min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Instructie
40 Minuten
Bereid de couscous
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de rozijnen en ¼ van de kruidenmix erdoor.
Kruid de kikkererwten
Meng de kikkererwten met ¼ van de kruidenmix.
Kruid de aubergine
Besprenkel de aubergine met iets olijfolie en meng met ¼ va de kruidenmix.
Bak de aubergine en kikkererwten
Bak de aubergine in een pan met anti-aanbaklaag tot ze lichtbruin zijn. Draai het vuur laag, voeg de kikkererwten toe en bak ca. 2 minuten totdat deze mooi droog gebakken zijn. Schep het geheel in een schaal.
Bak de ui, wortelen en paprika
Bak in dezelfde pan de ui, wortelen en paprika in ca. 4 minuten op laag vuur. Gebruik eventueel wat olijfolie. Als de wortelen beetgaar zijn, meng dan ¼ va de kruidenmix door het groentemengsel en haal de pan van het vuur.
Meng de groenten door de couscous
Maak de couscous los met een vork en meng alle groente en wat olijfolie erdoor.
Serveer het gerecht
Garneer de couscous met de amandelen en verse peterselie. Serveer eventueel met de citroen.
Opmerkingen 0