Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

(0)
25min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

1  Blokje
MAGGI Bouillon Groente (met herkenbare kruiden en specerijen)
300  g
Witte asperges
210  g
Hamblokjes
200  g
Couscous
1 
Rode ui
1  Een beetje
Verse Munt
250  g
Tomaten
250  g
Radijsjes
0.5 
Komkommer

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
492.02 kcal
Eiwit
25.05 g
koolhydraten
73.99 g
vetten
11.12 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

25 Minuten
Kook eerst de witte asperges
1 min
Bereid de witte asperges volgens de algemene bereidingswijze. Zorg dat je voor het koken 2 cm van de uiteindes afsnijdt. Schil ook de asperges goed rondom met een dunschiller, als ze nog niet geschild zijn.
Bereid de couscous met bouillon
1 min
Breng 400 ml water aan de kook en los hierin een bouillonblokje op uit de verpakking MAGGI Groentebouillon Minder zout, meer kruiden. Giet vervolgens de kokende bouillon over de couscous. Dek de couscous daarna af met een deksel of gebruik huishoudfolie.
Snijd de groenten en bak de hamblokjes
1 min
Pak ondertussen een snijplank en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd ook de gekookte witte asperges in stukjes. Pluk verder alvast grof de munt en bak in een koekenpan de hamblokjes licht aan.
Maak een salade voor bij de couscous
1 min
Pluk voor de salade de trostomaatjes van de streng en haal de radijs van de bos. Was vervolgens de trostomaatjes, de radijs en de halve komkommer. Snijd de komkommer in partjes of plakjes en doe alles in een aparte schaal.
Voeg de munt, asperges en ham toe
1 min
De couscous is bijna klaar. Je kan nu de verse munt en de hamblokjes door de couscous mengen. Schep vervolgens voorzichtig de gesneden witte asperges erdoor. Doe de couscous daarna in een mooie grote schaal.
Serveer de couscous met aspergesaus
1 min
Bereid in een paar minuten alleen nog de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen opgewarmd te worden. Garneer de couscous met de rode ui en nog wat extra muntblaadjes. Schenk de warme aspergesaus lekker royaal over de couscous. Serveer het hoofdgerecht samen met de frisse salade en geniet gezellig samen van deze heerlijke exotische maaltijd. Zelfgemaakt en onvergetelijk lekker; wat wil je nog meer? Eet smakelijk!
Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Kook eerst de witte asperges 6

Bereid de witte asperges volgens de algemene bereidingswijze. Zorg dat je voor het koken 2 cm van de uiteindes afsnijdt. Schil ook de asperges goed rondom met een dunschiller, als ze nog niet geschild zijn.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Bereid de couscous met bouillon 6

Breng 400 ml water aan de kook en los hierin een bouillonblokje op uit de verpakking MAGGI Groentebouillon Minder zout, meer kruiden. Giet vervolgens de kokende bouillon over de couscous. Dek de couscous daarna af met een deksel of gebruik huishoudfolie.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Snijd de groenten en bak de hamblokjes 6

Pak ondertussen een snijplank en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd ook de gekookte witte asperges in stukjes. Pluk verder alvast grof de munt en bak in een koekenpan de hamblokjes licht aan.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Maak een salade voor bij de couscous 6

Pluk voor de salade de trostomaatjes van de streng en haal de radijs van de bos. Was vervolgens de trostomaatjes, de radijs en de halve komkommer. Snijd de komkommer in partjes of plakjes en doe alles in een aparte schaal.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Voeg de munt, asperges en ham toe 6

De couscous is bijna klaar. Je kan nu de verse munt en de hamblokjes door de couscous mengen. Schep vervolgens voorzichtig de gesneden witte asperges erdoor. Doe de couscous daarna in een mooie grote schaal.

Couscous recept met asperges, frisse salade en aspergesaus

Serveer de couscous met aspergesaus 6

Bereid in een paar minuten alleen nog de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. De aspergesaus hoeft alleen opgewarmd te worden. Garneer de couscous met de rode ui en nog wat extra muntblaadjes. Schenk de warme aspergesaus lekker royaal over de couscous. Serveer het hoofdgerecht samen met de frisse salade en geniet gezellig samen van deze heerlijke exotische maaltijd. Zelfgemaakt en onvergetelijk lekker; wat wil je nog meer? Eet smakelijk!

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam