Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelschijfjes

  Verwarm de oven voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan. Giet ook alvast de zuurkool af in een vergiet.

 2. Bak het gehakt met de ui en zuurkool

  Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt mooi rul. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze, samen met de zuurkool, 5 minuten met het gehakt mee.

 3. Begin met het vullen van de ovenschaal

  Verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verspreid hier gelijkmatig bovenop het gehakt met de zuurkool en ui.

 4. Bereid de ovenmix voor een heerlijke smaak

  Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Zuurkool-crème fraîche met gehakt toe samen met 250 ml koud water en 125 ml crème fraîche. Meng de ingrediënten goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk na bereiding 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes en schenkt tot slot de rest van de ovenschotel mix hier overheen.

 5. Alleen nog in de oven en serveren

  Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en wacht ongeveer 45 minuten totdat het gerecht goed gaar en mooi goudbruin is geworden. Schep lekker royaal op, want van deze zuurkoolschotel wil

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 • martin alserda

  Heerlijk met geraspte kaas erover.

 • Joke Henze

  Spekjes meebakken met het gehakt. (vetspek en/of gerookt spek. Na de laag zuurkool stukjes ananas en rozijnen verdelen. Het ananas sap kan ook worden gebruikt om de saus aan te maken, dan met water aanvullen tot de juiste hoeveelheid.

 • Kim

  Spek reepjes toevoegen

 • Vliet

  Champignons en ananas erbij!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel