Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Snijd de ingrediënten

  Breek de sperziebonen in stukjes en kook ze beetgaar. Snijd de ui in stukjes en de hamlapjes in blokjes.

 2. Bereid de kruidenmix

  Maak de mix van het zakje MAGGI Hollands Pannetje Sperziebonen jachtsaus met hamlapjes aan met 325 ml koud water en roer dit goed door. Zet even apart.

 3. Bak de hamplapjes en groenten

  Verhit olie in een hapjespan en bak de hamlapjes aan. Vervolgens bak je de ui en daarna de sperziebonen even kort mee.

 4. Voeg de kruidenmix toe

  Voeg de aangemaakte MAGGI Hollands Pannetje Sperziebonen-jachtsaus mix toe en breng het geheel, onder af en toe omroeren, aan de kook.

 5. Laat het gerecht zachtjes sudderen

  Laat het vervolgens ca. 5 minuten (tot de gewenste gaarheid van de sperziebonen) met een deksel schuin op de pan, onder af en toe omroeren, zachtjes sudderen op laag vuur.

  Roep iedereen maar aan tafel, dit heerlijke Hollandse pannetje kan direct worden geserveerd! Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Probeer ook

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel