Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Breek de sperziebonen in stukjes en kook ze beetgaar. Snijd de ui in stukjes, de hamlapjes in blokjes. Maak de mix aan met 325 ml koud water, goed doorroeren.
Bak de hamlapjes in een hapjespan in een eetlepel olie aan bak vervolgens de ui en daarna de sperziebonen even kort mee.
Voeg de aangemaakte mix toe en breng het geheel, onder af en toe omroeren, aan de kook.
Laat het vervolgens ca. 5 minuten (tot de gewenste gaarheid van de sperziebonen) met een deksel schuin op de pan, onder af en toe omroeren, zachtjes sudderen op laag vuur.