Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de ui en de knolselderij

  Verwarm de boter in een grote soeppan en bak hierin de ui 5 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de knolselderij toe en bak deze nog 3 minuten mee.

 2. Kook de soep

  Bereid de soepbasis met water volgens de aanwijzingen op de pot. Doe de soep bij de groenten in de soeppan, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

 3. Pureer de soep

  Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de sherry en de room door de soep en verwarm de soep nog 3 minuten (niet meer laten koken).

 4. Serveer de soep

  Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi de soep met de peterselie en verdeel de garnalen erover. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  knolselderij
  , geschild en in blokjes gesneden
 • 200
  gram
 • 125
  ml
  slagroom
 • 4
  eetlepels
  sherry
 • 2
  eetlepels
  platte peterselie
  , fijngehakt
 • 20
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel