Andijviestamppot met gehaktbrood
75min
Gemakkelijk
250 g
Andijvie
125 g
Cherrytomaten
200 g
Half-om-half gehakt
1
Ei
1 el
Paneermeel
1 el
Ketjap manis
0.5 el
Tomatenpuree
0.5
Teentje knoflook
4 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
749.73 kcal
Eiwit
28.69 g
koolhydraten
43.92 g
vetten
51.23 g
Voedingswaarde
Instructie
75 Minuten
Verwarm de oven voor
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereid het gehaktbrood
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ketjap, tomatenpuree en knoflook. Kruid het gehakt naar smaak. Vet een passend cakeblik in met de helft van de olijfolie. Schep het gehaktmengsel in de vorm en druk goed aan. Bak 40 minuten in de oven.
Bak de tomaat
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur de tomaat 5 minuten.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de andijvie erdoor en warm samen nog 2 minuten door.
Serveer het gerecht
Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten. Snijd het in plakken. Serveer het gehakt met de stamppot en de tomaat. Maak er een komkommersalade bij voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0