Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Stamppotliefhebbers opgelet: de tijd dat we alleen maar stamppot aten in de winter ligt ver achter ons! En hoewel we in de winter natuurlijk allemaal verheugen op een lekkere boerenkoolstamppot met worst, zijn er nog veel andere overheerlijke stamppotgerechten die ook in de warmere maanden het proberen waard zijn.

Soorten stamppot

Bij stamppot denken we al snel aan boerenkool- en zuurkoolstamppot. Stuk voor stuk echte winterklassiekers die we meestal combineren met rookworst. Een lekkere combinatie waar je vooral op koude dagen erg naar uit kunt kijken. Naast deze winterklassiekers zijn er nog veel meer soorten stamppot om van te genieten. Wat dacht je van andijviestamppot? Of een stamppot met rode kool, wortel of broccoli? En hutspot mogen we natuurlijk ook niet vergeten. Kies ook eens voor zoete aardappels in je stamppot. Dan smaakt je stamppot net even anders. Dat is voor afwisseling wel zo lekker (en gezond)!

Heerlijke stamppot tips

Als je de tijd neemt om een lekkere stamppot op tafel te zetten, wil je natuurlijk dat alle eters er volop van genieten. Met onze stamppot tips wordt dat een koud kunstje! Zo zet jij gegarandeerd de lekkerste stamppot op tafel. Een veel gehoord probleem als we het over stamppot maken hebben is dat de stamppot tijdens het koken te vochtig is geworden. Overkomt dit jou ook wel eens? Bekijk dan onze tip voor een te natte stamppot. In het vervolg heb je dit probleem in een handomdraai opgelost! Wist je trouwens dat je ook prima een stamppot kunt maken zonder aardappelen? Hoe je dat doet lees je in ons artikel over het vervangen van aardappelen.

De lekkerste stamppot variaties

Stamppot kun je heel traditioneel eten, zoals zuurkoolstamppot met zuurkoolspek en rookworst. Maar wist je dat je een zuurkoolstamppot ook heel goed te combineren is met een stukje gebakken zalm? Of eet hem zomers in combinatie met ananas of appel. Dat geeft de zuurkool een lekkere frisse smaak, wat perfect past bij het warmere weer. En wat dacht je van andijviestamppot met een balletje gehakt zoals oma hem vroeger maakte? Of een andijviestamppot met paprika als vegetarisch alternatief? In de zomer is een stamppot met koude andijvie ook erg lekker of een stamppot met andere zomergroente als rucola of postelein. Of probeer eens een stamppot met waterkers, zachte geitenkaas en rundervink. Laat je verrassen door de mogelijkheden!

Kun je niet wachten om weer eens een lekkere stamppot op tafel te zetten? En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens onze heerlijke stamppot recepten. De lekkerste stamppot recepten voor de koudere en warmere maanden, mét en zonder vlees.

Heb je wel eens een spinaziestamppot met een speklapje gemaakt? Of een heerlijke hutspot met rucola en rookworst? De klassieker hete bliksem doet het ook altijd goed op tafel. Een lekkere stamppot op tafel zetten is makkelijker dan je denkt en er in altijd wel een stamppotrecept met de groente van het seizoen. heerlijk en goed voor het milieu.

Vegetarische stamppot

Rookworst, gehaktballen en braadworst; het zijn zomaar wat vleessoorten die we veel bij stamppot eten. Maar niet iedereen eet vlees, en voor het milieu is het goed als we allemaal wat minder vlees eten. Gelukkig zijn er ook tal van vegetarische stamppot recepten die net zo lekker zijn als een variant met vlees. Probeer eens een hutspot met rozijnen of een andijviestamppot met rode paprika. Een broccolistramppot met kaas is ook echt een aanrader. Laat je verrassen en zet in een handomdraai een lekkere vegetarische stamppot op tafel.