Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asperge seizoen

Van de tweede donderdag in april tot en met St. Jan (24 juni) is het asperge seizoen en kunnen we volop genieten van het witte goud. Tijd genoeg dus om met deze heerlijke groente te variëren. Asperges kun je naast koken ook prima grillen, bakken, stomen en wokken. Naast de originele bereiding met ham en ei zijn witte asperges ook superlekker met zalm, als soep of in een ovenschotel of quiche. Hier geven wij jou graag inspiratie voor heerlijke recepten met asperges, en tips hoe je ze het beste kunt bereiden en bewaren!

Recepten met asperges

“Zijn jouw asperges vers? Doe de vers check!”

Vers check

“Houd je asperges zo lang mogelijk vers”

Asperges bewaren

Witte en groene asperges

Naast witte asperges zijn er ook groene asperges. Groene asperges zijn het hele jaar door te verkrijgen. Je hoeft ze niet te schillen. Wel moet je het houterige kontje er vanaf snijden. Het verschil tussen witte en groene asperges is dat groene asperges boven de grond groeien, terwijl witte asperges onder de grond groeien. In smaak verschillen witte en groene asperges ook, witte asperges hebben een subtielere en zoetere smaak dan groene asperges.

Asperges aarde

Basisrecept voor het bereiden asperges

Asperges bereiden

Maak van je aspergeschillen een heerlijke soep

Kliekjessoep