Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Voeg de ingrediënten aan de soep toe

  Maak de soepbasis aan met water zoals aangegeven op de pot. Doe de soep in een grote pan en voeg de asperges en aardappelen toe. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens 15 minuten zachtjes koken.

 2. Pureer de soep en voeg de overige ingrediënten toe

  Schep per persoon een paar stukjes asperges uit de soep en zet apart. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Roer de room erdoor en warm alles samen nog 3 minuten door.

 3. Serveer het gerecht

  Verdeel de ham in de soepkommen en schep de hete soep erop. Verdeel de achtergehouden asperges erover en bestrooi met peterselie. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 800
  gram
  witte asperge
 • 300
  gram
  kruimige aardappelen
  , geschild en in blokjes gesneden
 • 300
  gram
  gekookte ham
  , in reepjes gesneden
 • 125
  milliliter
  slagroom
 • 2
  eetlepels
  platte peterselie
  , fijngehakt

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel