Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 8 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Maak de soepbasis aan met water zoals aangegeven op de pot. Doe de soep in een grote pan en voeg de asperges en aardappelen toe. Breng de soep aan de kook en laat deze vervolgens 15 minuten zachtjes koken.
Schep per persoon een paar stukjes asperges uit de soep en zet apart. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Roer de room erdoor en warm alles samen nog 3 minuten door.
Verdeel de ham in de soepkommen en schep de hete soep erop. Verdeel de achtergehouden asperges erover en bestrooi met peterselie. Serveer met brood voor een volwaardige maaltijd.