Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de asperges in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de eidooier en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar en bruin in het midden van de oven. Bak de zalm volgens de aanwijzingen op de Maggi 'Mals en kruidig' verpakking in twee koekenpannen.
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roerbak de spinazie.
Halveer de gebakken bladerdeegplakjes overlangs en leg de bodems op de borden. Verdeel de asperges en spinazie erop en leg de zalm erbij. Schep de saus erbij.