Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Risotto met asperges

Risotto met asperges

(3)
35 min
Gemakkelijk
Risotto met groene asperges maak je zelf snel en makkelijk aan de hand van dit recept!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Groentebouillon
1  Zakje
MAGGI Saus voor Asperges
50  g
Witte wijn
25  g
Boter
450  g
Groene asperges
1.5 
Witte ui
1.5 
Teentje knoflook
225  g
Risottorijst
0.5 
Citroen
2  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
75.1 g
Energie
555.7 kcal
vetten
23 g
Eiwit
11.5 g
Voedingswaarde

Instructie

35 Minuten
  • Kook de asperges

    0 min
    Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op het pakje. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar.
  • Bereid de risotto

    22 min
    Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Schep de risottorijst erdoor en blijf even roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje groentebouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. Na ongeveer 20 minuten is de risotto gaar en is de rijst lekker smeuïg.
  • Bereid de saus

    8 min
    Bereid aan het einde van de risotto bereidingstijd de aspergesaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de boter erdoor en schep de helft door de risotto. Breng de risotto op smaak met citroenrasp en sap. Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
  • Serveer de risotto

    5 min
    Schep de risotto met asperges op de borden en serveer de rest van de saus er apart bij. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een gemengde salade voor een volwaardige maaltijd.
Risotto met asperges

Kook de asperges 4

Bereid de bouillon volgens de aanwijzingen op het pakje. Kook de groene asperges in 5 minuten beetgaar.

Risotto met asperges

Bereid de risotto 4

Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook zachtjes 2 minuten. Schep de risottorijst erdoor en blijf even roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje groentebouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. Na ongeveer 20 minuten is de risotto gaar en is de rijst lekker smeuïg.

Risotto met asperges

Bereid de saus 4

Bereid aan het einde van de risotto bereidingstijd de aspergesaus volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de boter erdoor en schep de helft door de risotto. Breng de risotto op smaak met citroenrasp en sap. Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Risotto met asperges

Serveer de risotto 4

Schep de risotto met asperges op de borden en serveer de rest van de saus er apart bij. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas. Serveer met een gemengde salade voor een volwaardige maaltijd.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Overall rating

4.5 out of 5
4.5
2 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Reviews

4

Nice Recipe

Nice Recipe
Nice Recipe (niet gecontroleerd) 06/06/2024-12:19 CEST
Is this a helpful Review?
5

rrr

t
Anoniem (niet gecontroleerd) 02/13/2024-01:10 CET
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
4 + 12 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Asperges
  • Europees
  • Groenten
  • Hoofdgerecht
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijst
  • Rijstgerechten

Probeer ook

Show more recipes

  • Paddenstoelen risotto met champignon

    Paddenstoelen risotto met champignon

    30 min Gemiddeld
  • Groene risotto

    Groene risotto

    30 min Gemiddeld
  • Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    35 min Gemakkelijk
  • Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

    Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

    30 min Gemiddeld

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies