Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

(0)
30 min
Gemiddeld
Maak indruk op je vrienden met dit overheerlijke Maggi recept voor saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette. De risotto wordt bereid met de klassieke Maggi bouillon en op smaak gebracht met de unieke smaak van saffraan. Voeg daarbij sappige garnalen (gamba) en geroosterde courgette en je hebt een feestmaal dat je smaakpapillen zal prikkelen!

Ingrediënten

2

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
8  g
MAGGI Tuinkruidenbouillon
2  g
Specerijen, saffraan
0.5  l
Water
100  g
Sjalotten, rauw
2  el
Zonnebloemolie
150  g
Risottorijst
50  g
Zure room, licht
15  g
Boter
50  ml
Witte Wijn
5  g
Teentje knoflook
300  g
Courgette
100  g
Schaaldieren, garnalen, gemengde soorten, ingeblikt
50  g
Kaas, parmezaan, hard
5  g
Alfalfazaden, gekiemd, rauw
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Voedingswaarde

Instructie

30 Minuten
  • Step1

    1 min
    Meng het bouillonblokje en de saffraandraadjes met warm water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.
  • Step2

    3 min
    Snipper vervolgens een sjalotje. Verhit een pan met de helft van de olie. Voeg hier de sjalot en de risotto toe. Fruit deze kort aan.
  • Step3

    15 min
    Voeg vervolgens de bouillon in delen toe. Roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de risotto. Blus het geheel af met wijn. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen de boter toe. Laat dit opnemen door de risotto.
  • Step4

    6 min
    Pers de knoflook en snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de courgetteplakjes toe en bak ongeveer 5 minuten totdat de courgetteplakjes lichtbruin zijn.
  • Step5

    3 min
    Bak apart de garnalen, ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant.
  • Step6

    3 min
    Schep daarna de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.
Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step1 6

Meng het bouillonblokje en de saffraandraadjes met warm water. Laat dit even staan zodat de smaak van de saffraan goed in de bouillon kan trekken.

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step2 6

Snipper vervolgens een sjalotje. Verhit een pan met de helft van de olie. Voeg hier de sjalot en de risotto toe. Fruit deze kort aan.

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step3 6

Voeg vervolgens de bouillon in delen toe. Roer de risotto goed door. Voeg pas een nieuw deel bouillon toe wanneer het vorige is opgenomen door de risotto. Blus het geheel af met wijn. Voeg wanneer alle bouillon is opgenomen de boter toe. Laat dit opnemen door de risotto.

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step4 6

Pers de knoflook en snijd de courgette in kwarten en vervolgens in schijfjes. Verwarm in een andere pan de overige olie en fruit hierin de knoflook aan. Voeg na 1 minuut de courgetteplakjes toe en bak ongeveer 5 minuten totdat de courgetteplakjes lichtbruin zijn.

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step5 6

Bak apart de garnalen, ongeveer 1,5 minuut aan iedere kant.

Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

Step6 6

Schep daarna de courgette en garnalen over de risotto en maak af met wat versgeraspte Parmezaanse kaas en de kiemgroente.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
8 + 12 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Hoofdgerecht
  • Langzaam gekookt
  • Pasta
  • Rijst
  • Rijstgerechten
  • Vis
  • Zeevruchten

Probeer ook

Show more recipes

  • Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

    Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

    80 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies