Witlof ovenschotel met ham en kaas
56min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Energie
562.6 kcal
koolhydraten
40.22 g
Eiwit
30.56 g
vetten
31.7 g
Voedingswaarde
Instructie
56 Minuten
Kook de aardappelschijfjes
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kook daarnaast in een pan de rauwe aardappelschijfjes 5 minuten voor.
Maak de ovenmix voor een romige smaak
Bereid de ovenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt.
Vul de ovenschaal met de ingrediënten
Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Verdeeld vervolgens de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid daarna de witlof en de ham over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de helft van de geraspte kaas. Schenk hierna 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel ondertussen de andere helft van de aardappelschijfjes over het geheel. Schenk vervolgens nog het overgebleven deel van de ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.
Bak de witlofschotel in de oven en serveer
Plaats het gerecht in de oven en bak de witlofschotel gedurende 45 minuten totdat hij goed gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Zet het gerecht in de ovenschaal op tafel en roep iedereen voor het avondeten. Schep lekker royaal op want deze maaltijd wordt puur genieten. Tast toe!
Opmerkingen 0