Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

(0)
61 min
Gemakkelijk
Bloemkool ham kaas, met liefde uit de oven! Maak met dit recept heel makkelijk een heerlijke traditionele bloemkool ovenschotel met ham en kaas. Lekker romig en vol smaak!

Ingrediënten

3

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
185  g
Hamblokjes
600  g
Aardappelen
125  g
Geraspte kaas
150  ml
Kookroom
1 
Ei
2  el
Olijfolie
500  g
Bloemkool, rauw
100  g
Uien, rauw
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
61.5 g
Energie
676.4 kcal
vetten
33.6 g
Eiwit
32.8 g
Voedingswaarde

Instructie

61 Minuten
  • Kook de aardappelschijfjes

    6 min
    Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kook daarnaast in een pan de rauwe aardappelschijfjes 5 minuten voor.
  • Maak de ovenmix voor een romige smaak

    5 min
    Bereid de ovenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt.
  • Vul de ovenschaal met de ingrediënten

    5 min
    Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Verdeeld vervolgens de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid daarna de bloemkool, ui, en de ham over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de helft van de geraspte kaas. Schenk hierna 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel ondertussen de andere helft van de aardappelschijfjes over het geheel. Schenk vervolgens nog het overgebleven deel van de ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.
  • Bak de witlofschotel in de oven en serveer

    45 min
    Plaats het gerecht in de oven en bak de bloemkoolschotel gedurende 45 minuten totdat hij goed gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Zet het gerecht in de ovenschaal op tafel en roep iedereen voor het avondeten. Schep lekker royaal op want deze maaltijd wordt puur genieten. Tast toe!
Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Kook de aardappelschijfjes 4

Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kook daarnaast in een pan de rauwe aardappelschijfjes 5 minuten voor.

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Maak de ovenmix voor een romige smaak 4

Bereid de ovenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt.

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Vul de ovenschaal met de ingrediënten 4

Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Verdeeld vervolgens de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid daarna de bloemkool, ui, en de ham over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de helft van de geraspte kaas. Schenk hierna 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel ondertussen de andere helft van de aardappelschijfjes over het geheel. Schenk vervolgens nog het overgebleven deel van de ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.

Bloemkool ovenschotel met ham en kaas

Bak de witlofschotel in de oven en serveer 4

Plaats het gerecht in de oven en bak de bloemkoolschotel gedurende 45 minuten totdat hij goed gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Zet het gerecht in de ovenschaal op tafel en roep iedereen voor het avondeten. Schep lekker royaal op want deze maaltijd wordt puur genieten. Tast toe!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Doordeweeks
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Nationaal
  • Ovenschotel
  • Portie Groenten/Fruit
  • Regenseizoen
  • Snel en makkelijk
  • Top gerecht
  • Vlees
  • Vrienden
  • Weekenden
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    20 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

    Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

    107 min Gemakkelijk
  • ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    20 min Gemakkelijk
  • Gebonden bloemkoolsoep

    Gebonden bloemkoolsoep

    22 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies