Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelschijfjes

  Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Kook daarnaast in een pan de rauwe aardappelschijfjes 5 minuten voor.

 2. Maak de ovenmix voor een romige smaak

  Bereid de ovenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt.

 3. Vul de ovenschaal met de ingrediënten

  Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Verdeeld vervolgens de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid daarna de witlof en de ham over de aardappelschijfjes en bestrooi het geheel met de helft van de geraspte kaas. Schenk hierna 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel ondertussen de andere helft van de aardappelschijfjes over het geheel. Schenk vervolgens nog het overgebleven deel van de ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel en bestrooi het gerecht met de rest van de kaas.

 4. Bak de witlofschotel in de oven en serveer

  Plaats het gerecht in de oven en bak de witlofschotel gedurende 45 minuten totdat hij goed gaar is en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Zet het gerecht in de ovenschaal op tafel en roep iedereen voor het avondeten. Schep lekker royaal op want deze maaltijd wordt puur genieten. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 7
  stronken
  witlof
  , in stukjes gesneden
 • 185
  gram
  gekookte ham
  , in blokjes
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
 • 125
  gram
  geraspte kaas
  , belegen
 • 150
  ml
  kookroom light
 • 1
  ei
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel