Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

(0)
18min
Gemakkelijk

Ingrediënten

4

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Schaaldieren, garnalen, rauw (niet eerder ingevroren)
300  g
Rijst, wit, halfkorrelig, verrijkt, gekookt
8  g
MAGGI KUB OF Bouillon 256 Gram Doos
1 
Broccoli, rauw
2 
Rode paprika
2  el
Olie, sheanut
60  g
SLIMME SOEP, Thaise Kokos Curry
400  ml
Kokosmelk
0.5 
Limoenen, rauw
5  tl
Suikers, bruin
4  el
Saus, vis, klaar om te serveren
15  g
Verse Basilicum
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
493.28 kcal
Eiwit
30.71 g
koolhydraten
33.53 g
vetten
26.34 g
Voedingswaarde

Instructie

18 Minuten
  • Step1

    4 min
    1. Laat de reuzegarnalen ontdooien indien bevroren. Verhit olie in een braadpan en fruit de currypasta op een laag vuur. Voeg voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk samen met het bouillonblokje toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten.
  • Step2

    2 min
    2. Breng een pan met water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Step3

    5 min
    3. Snijd de broccoli in kleinere roosjes en de paprika in reepjes. Bak deze samen in een hete wok voor 5-6 minuten, totdat de broccoli zo goed als gaar is.
  • Step4

    5 min
    4. Terwijl de currypasta suddert, boen je de limoen schoon, rasp je de groene schil (ongeveer 1 theelepel per halve citroen) en pers je het limoensap uit. Voeg basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap en de gebakken groenten toe aan de pan. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de reuzegarnalen toe en kook ze mee gedurende 4-5 minuten, tot ze helemaal roze zijn.
  • Step5

    2 min
    5. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi de curry voor het serveren met de limoenrasp en gehakte basilicum. Serveer de curry met reuzegarnalen.
Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step1 5

1. Laat de reuzegarnalen ontdooien indien bevroren. Verhit olie in een braadpan en fruit de currypasta op een laag vuur. Voeg voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk samen met het bouillonblokje toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step2 5

2. Breng een pan met water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step3 5

3. Snijd de broccoli in kleinere roosjes en de paprika in reepjes. Bak deze samen in een hete wok voor 5-6 minuten, totdat de broccoli zo goed als gaar is.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step4 5

4. Terwijl de currypasta suddert, boen je de limoen schoon, rasp je de groene schil (ongeveer 1 theelepel per halve citroen) en pers je het limoensap uit. Voeg basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap en de gebakken groenten toe aan de pan. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de reuzegarnalen toe en kook ze mee gedurende 4-5 minuten, tot ze helemaal roze zijn.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step5 5

5. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi de curry voor het serveren met de limoenrasp en gehakte basilicum. Serveer de curry met reuzegarnalen.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Familie
  • Hoofdgerecht
  • Rijst
  • Snel en makkelijk
  • Thais
  • Zeevruchten

Probeer ook

  • Witlofschotel met gehakt

    Witlofschotel met gehakt

    65 min Gemakkelijk
  • Basisrecept: MAGGI Braadstomen Smokey Chicken

    Basisrecept: MAGGI Braadstomen Smokey Chicken

    80 min Gemakkelijk
  • Romige pasta met broccoli, kip en kaas

    Romige pasta met broccoli, kip en kaas

    37 min Gemakkelijk
  • MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

    MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt

    57 min Gemakkelijk

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies