Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

(0)
18 min
Gemakkelijk

Ingrediënten

4

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Schaaldieren, garnalen, rauw (niet eerder ingevroren)
300  g
Rijst, wit, halfkorrelig, verrijkt, gekookt
8  g
MAGGI KUB OR Bouillonblokjes 128 Gram Doos
1 
Broccoli, rauw
2 
Rode paprika
2  el
Olie, sheanut
60  g
SLIMME SOEP, Thaise Kokos Curry
400  ml
Kokosmelk
0.5 
Limoenen, rauw
5  tl
Suikers, bruin
4  el
Saus, vis, klaar om te serveren
15  g
Verse Basilicum
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
33.5 g
Energie
493.3 kcal
vetten
26.3 g
Eiwit
30.7 g
Voedingswaarde

Instructie

18 Minuten
  • Step1

    4 min
    1. Laat de reuzegarnalen ontdooien indien bevroren. Verhit olie in een braadpan en fruit de currypasta op een laag vuur. Voeg voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk samen met het bouillonblokje toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten.
  • Step2

    2 min
    2. Breng een pan met water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Step3

    5 min
    3. Snijd de broccoli in kleinere roosjes en de paprika in reepjes. Bak deze samen in een hete wok voor 5-6 minuten, totdat de broccoli zo goed als gaar is.
  • Step4

    5 min
    4. Terwijl de currypasta suddert, boen je de limoen schoon, rasp je de groene schil (ongeveer 1 theelepel per halve citroen) en pers je het limoensap uit. Voeg basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap en de gebakken groenten toe aan de pan. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de reuzegarnalen toe en kook ze mee gedurende 4-5 minuten, tot ze helemaal roze zijn.
  • Step5

    2 min
    5. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi de curry voor het serveren met de limoenrasp en gehakte basilicum. Serveer de curry met reuzegarnalen.
Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step1 5

1. Laat de reuzegarnalen ontdooien indien bevroren. Verhit olie in een braadpan en fruit de currypasta op een laag vuur. Voeg voorzichtig 4 eetlepels van de bovenste room van de kokosmelk samen met het bouillonblokje toe en bak het geheel gedurende 3-4 minuten.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step2 5

2. Breng een pan met water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step3 5

3. Snijd de broccoli in kleinere roosjes en de paprika in reepjes. Bak deze samen in een hete wok voor 5-6 minuten, totdat de broccoli zo goed als gaar is.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step4 5

4. Terwijl de currypasta suddert, boen je de limoen schoon, rasp je de groene schil (ongeveer 1 theelepel per halve citroen) en pers je het limoensap uit. Voeg basterdsuiker, vissaus, de rest van de kokosmelk en het limoensap en de gebakken groenten toe aan de pan. Laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Voeg de reuzegarnalen toe en kook ze mee gedurende 4-5 minuten, tot ze helemaal roze zijn.

Thaise groene curry met broccoli en garnalen

Step5 5

5. Snijd de basilicum fijn. Bestrooi de curry voor het serveren met de limoenrasp en gehakte basilicum. Serveer de curry met reuzegarnalen.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
3 + 16 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Eiwitrijk
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Rijst
  • Snel en makkelijk
  • Thais
  • Zeevruchten

Probeer ook

Show more recipes

  • Thaise Pompoen Curry

    Thaise Pompoen Curry

    58 min Gemakkelijk
  • Roerbaknoedels met zalmspiesjes, Thaise wokgroenten en peultjes

    Roerbaknoedels met zalmspiesjes, Thaise wokgroenten en peultjes

    25 min Gemakkelijk
  • Thaise tomatensoep met linzen en koriander

    Thaise tomatensoep met linzen en koriander

    30 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies