Romige pasta met broccoli, kip en kaas
37min
Gemakkelijk
600 g
Broccoli
300 g
Kipfilet
100 g
Geraspte kaas
1 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
591.63 kcal
Eiwit
44.68 g
koolhydraten
58.24 g
vetten
20.71 g
Voedingswaarde
Instructie
37 Minuten
Roerbak de kipfilet mooi bruin
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Roerbak in circa 4 minuten de blokjes kipfilet op hoog vuur totdat ze een mooie bruin kleur krijgen. TIP: om te testen of ze gaar zijn kan je ze doormidden snijden en als het een witte kleur heeft dan is het goed - als het nog roze is moet je nog even doorbakken.
Voeg de verse broccoli toe
Doe in dezelfde pan de roosjes broccoli bij de kipfilet en roer het geheel door elkaar. Bak de ingrediënten nog ongeveer 2 minuten. Zet ondertussen de oven aan op grillstand, zodat deze kan opwarmen.
Bereid de mix en de pasta voor de broccolischotel
Voeg de pasta en het zakje MAGGI Roerbakpasta Romige Kip toe aan de pan met broccoli en kip. Doe dit samen met water, volgens de makkelijke bereidingswijze op de verpakking. Roer de ingrediënten door elkaar en breng het aan de kook. Zet de hittebron lager zodra het gerecht kookt en laat het geheel nog 11 à 12 minuten pruttelen tot de pasta al dente of gaar is. Schep het gerecht tussendoor af en toe om.
Gratineer het gerecht met kaas
Schep het pasta-mengsel in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover en laat het gerecht in circa 5 minuten lichtbruin gratineren in de oven.
Serveer het pastagerecht met broccoli
Haal de ovenschotel voorzichtig uit de oven en zet het gerecht op tafel en serveer het mooi uit op de borden. Benieuwd of dit gerecht inderdaad aan je top dishes toegevoegd kan worden!
Opmerkingen 0