Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de bleekselderij en de doperwten in 5 minuten beetgaar en giet ze af.
Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de ui 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze nog 5 minuten mee.
Voeg de bleekselderij en de doperwtjes aan de pan met de kip toe. Bereid de kruidenmix met tweederde van de op het pakje aangegeven hoeveelheid water. Voeg dit samen met de crème fraîche toe en laat alles nog 3 minuten zachtjes sudderen.
Serveer het gerecht met de rijst en de eieren. Eet smakelijk.