Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

(0)
40 min
Gemakkelijk
Stel je voor: een heerlijk romige risotto, bereid met smaakvolle groentebouillon en gevuld met een perfecte combinatie van sappige champignons en knapperige doperwten. Dit recept van Maggi is een feest voor de smaakpapillen en zal je doen watertanden vanaf het moment dat je het ruikt. Het beste van alles is dat het snel en gemakkelijk te maken is, zodat je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel hebt staan. Dit is de perfecte optie voor een doordeweekse avond wanneer je niet veel tijd hebt om in de keuken door te brengen.

Ingrediënten

2

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Groentebouillon
50  g
Sjalotten, rauw
100  g
Wortelen
2  el
Olijfolie
300  g
Risottorijst
150  ml
Witte Wijn
125  g
Doperwten, diepvries
200  g
Kastanjechampignons
75  g
Parmezaanse Kaas
1  el
Boter
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
138.2 g
Energie
1037.9 kcal
vetten
33.5 g
Eiwit
33.8 g
Voedingswaarde

Instructie

40 Minuten
  • Bereid de bouillon

    5 min
    Meng de bouillon met 800 ml water en breng tegen de kook aan.
  • Bereid de risotto

    25 min
    Pel en snipper de ui en snij de wortel in kleine stukjes. Fruit ze in de olie glazig. Voeg de risotto rijst toe en fruit al roerend even mee tot de rijst wat transparant wordt. Blus af met de wijn en laat inkoken. Voeg nu de bouillon in delen toe en laat steeds zachtjes al roerend zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na ca. 20 min. zachtjes koken en roeren is de risotto gaar. Laat na 10 min. de doperwten meekoken.
  • Voeg de boter en kaas toe

    5 min
    Roer er 2 el geraspte kaas en boter door als de risotto gaar is. Risotto mag lekker smeuïg vloeibaar zijn, maar niet papperig.
  • Bak de champignons

    5 min
    Snij 5 min. Voordat de risotto gaar is de champignons in plakjes. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht

    1 min
    Schep de risotto op de borden en schep de gebakken champignons erop. Serveer met de overige geraspte kaas.
Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Bereid de bouillon 5

Meng de bouillon met 800 ml water en breng tegen de kook aan.

Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Bereid de risotto 5

Pel en snipper de ui en snij de wortel in kleine stukjes. Fruit ze in de olie glazig. Voeg de risotto rijst toe en fruit al roerend even mee tot de rijst wat transparant wordt. Blus af met de wijn en laat inkoken. Voeg nu de bouillon in delen toe en laat steeds zachtjes al roerend zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Na ca. 20 min. zachtjes koken en roeren is de risotto gaar. Laat na 10 min. de doperwten meekoken.

Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Voeg de boter en kaas toe 5

Roer er 2 el geraspte kaas en boter door als de risotto gaar is. Risotto mag lekker smeuïg vloeibaar zijn, maar niet papperig.

Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Bak de champignons 5

Snij 5 min. Voordat de risotto gaar is de champignons in plakjes. Verhit in een koekenpan wat olie en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.

Risotto met groentebouillon, champignons en doperwten

Serveer het gerecht 5

Schep de risotto op de borden en schep de gebakken champignons erop. Serveer met de overige geraspte kaas.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
5 + 11 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Doordeweeks
  • Hoofdgerecht
  • Mager
  • Met kaas
  • Pasta
  • Portie Groenten/Fruit
  • Pot koken
  • Rijst
  • Rijstgerechten
  • Snel en makkelijk
  • Stamppot

Probeer ook

Show more recipes

  • Paddenstoelen risotto met champignon

    Paddenstoelen risotto met champignon

    30 min Gemiddeld
  • Groene risotto

    Groene risotto

    30 min Gemiddeld
  • Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    Frisse lenterisotto met citroen, courgette en tuinkers

    35 min Gemakkelijk
  • Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

    Saffraan risotto met knoflook garnalen en courgette

    30 min Gemiddeld

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies