Recept witte asperges met ham en ei
60min
Gemakkelijk
1 Zak
25 g
Boter
600 g
Witte asperges
600 g
Krieltjes met schil
72 g
Achterham
3
Ei
2 tl
Peterselie
.
Voedingswaarde
Energie
392.54 kcal
Eiwit
21.35 g
koolhydraten
40.49 g
vetten
17.62 g
Voedingswaarde
Instructie
60 Minuten
Bereid de witte asperges en krieltjes
Was de asperges met koud water. Schil vervolgens de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 3 cm van de uiteindes af. De uiteindes van de asperges zouden nu niet meer 'houtig' aan moeten voelen. Pak een grote pan of een speciale aspergepan (mocht je deze in huis hebben) en kook de asperges in ongeveer 15 minuten gaar. Zet nog een pan met water op en kook ook de krieltjes. Wacht ongeveer 15 minuten totdat deze gaar zijn.
Maak de romige saus voor over de asperges
Bereid de saus voor de asperges met boter én volgens de aanwijzingen op de verpakking van de MAGGI Saus voor Asperges. Snijd eventueel de ham in reepjes of blokjes. Leg de asperges op de borden. Verdeel de ham en de gemaakte aspergesaus over de asperges.
Garneer de asperges voor een complete smaak
Strooi de hardgekookte en fijngeprakte eieren over de asperges. Doe de krieltjes erbij en garneer het gerecht met een beetje peterselie.
Dat wordt royaal genieten, eetsmakelijk!
Het aantal calorieën is berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon.
Opmerkingen 0