Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het koken van de pasta

  Zet een pan met water op het vuur en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta na bereiding af en laat het even afkoelen.

 2. Bereid de witte asperges

  Schil de asperges en snijd 3 cm van de houtige uiteindes af. Snijd ze daarna in stukken. Kook de asperges vervolgens in 10 minuten gaar.

 3. Maak de romige saus

  Bereid de MAGGI Saus voor Asperges volgens de makkelijke stappen op het zakje. De saus heb je binnen een paar minuten klaar.

 4. Serveer de pastasalade

  Roer de saus door de pasta en voeg vervolgens de serranoham, cherrytomaatjes, rucola en de gekookte asperges toe. Bestrooi daarna de pastasalade met pijnboompitten om het gerecht helemaal af te maken.

  Je kan deze pastasalade met asperges prima serveren als avondmaaltijd, maar hij is bijvoorbeeld ook perfect voor de lunch, bij een barbecue of op een verjaardag. Er is altijd een goed moment om van deze pastasalade te genieten. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  witte asperge
 • 120
  gram
  cherrytomaten
  (gehalveerd)
 • 150
  gram
  rucola
 • 100
  gram
  Serranoham
 • 240
  gram
  fusili
 • 80
  gram
  pijnboompitten

Variatietips

 • Maggi

  Is het geen witte asperge tijd? Vervang dan de witte asperges met groene asperges.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel