Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het koken van de asperges

  Volg voor het bereiden van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Snijd voor het koken nog circa 2 cm van de uiteindes af. Als de asperges niet geschild zijn moet je ze ook nog even goed rondom schillen met een dunschiller.

 2. Bereid de pasta en maak de salade

  Kook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de pasta koud met water en laat het goed uitlekken. Pak een aparte kom en doe hierin de gemengde salade. Mix de salade met wat olijfolie of maak een dressing naar keuze zoals balsamicoazijn en olijfolie met een snufje peper en zout.

 3. Meng de aspergesaus door de pasta, linzen en asperges

  Schep de helft van de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges door de pasta. Meng daarna ook voorzichtig de witte asperges en de linzen door het geheel.

 4. Kook of pocheer de eieren

  Vul een pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren hier voorzichtig in zakken. Kook ze ongeveer 4 á 5 minuten. Spoel daarna de eieren koud. Je kan ook de eieren pocheren. Breng hiervoor laag water (circa 6 cm hoog) in een pan aan de kook. Als het water kookt kan het vuur lager gedraaid worden. Breek daarna 1 ei voorzichtig in een kom en laat het ei daarna voorzichtig in het water glijden. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaarkoken. Doe hetzelfde met de overige eieren en schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat de eieren daarna nog even goed uitlekken.

 5. De pastasalade kan geserveerd worden

  Schep het gemaakte mengsel met de koude pasta, aspergesaus, linzen en witte asperges in diepe borden. Leg per bord een gekookt of een gepocheerd eitje op de pasta. Schenk vervolgens de rest van de aspergesaus van MAGGI over de pastasalade. Je kan de pasta ook feestelijk in een mooie grote schaal serveren. Dit is typisch zo’n gerecht waar iedereen van zal smullen, op elk moment. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pakje
 • 300 gram witte asperges, geschild
 • 210 gram fusilli pasta
 • 150 gram gemengde salade
 • 1 streng trostomaatjes
 • 1 bos radijs
 • 1 blikje linzen
 • 3 eieren

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel