Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Koude pastasalade met kip en paprika

Koude pastasalade met kip en paprika

(0)
40 min
Gemakkelijk
Ontdek onze verfrissende koude pastasalade met kip en knapperige paprika! Wist je dat elke pastavorm past bij een ander gerecht? Zo is het in Italië gebruikelijk om dunne pasta’s met dunne sauzen te eten. Dit pastasalade recept met kip uit de braadzak past bijvoorbeeld perfect bij de bekende fusili, is supergemakkelijk te maken en ideaal op elke zomerdag. Geniet van de frisse smaken van deze kleurrijke salade!

Ingrediënten

5 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 5 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Kipfilet
125  ml
Zure room‎
50  g
Pijnboompitten
1  Zak
‎ MAGGI Braadstomen provençaal
450  g
Rode paprika
400  g
Tomaten
150  g
Eikenbladsla
1 
Rode ui
1 
Teentje knoflook
375  g
Fusili
2  el
Balsamicoazijn
175  g
Geraspte kaas
4  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
78.8 g
Energie
817.6 kcal
vetten
34.9 g
Eiwit
46.6 g
Voedingswaarde

Instructie

40 Minuten
  • 1. Bereid de kipfilet in de braadzak

    45 min
    Verwarm de oven voor op 200 °C. De kip hoeft niet gesneden te worden. Doe de kipfilet in zijn geheel in de braadzak. Voeg vervolgens de braadstoomkruiden toe uit het zakje MAGGI Braadstomen Provençaal. Doe daarna ook de ui, knoflook en zure room in de braadzak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig zodat het geheel goed door elkaar wordt gemengd. Plaats de zak met de kipfilet ervolgens 45 minuten in de verwarmde oven.
  • 2. Breng de pasta aan de kook

    12 min
    Verhit een pan met water en kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd voor beetgare pasta, ofwel pasta al dente, een iets kortere kooktijd aan (2 minuten minder).
  • 3. Rooster de pijnboompitten

    12 min
    Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de pijnboompitten op laag vuur en schud de pan regelmatig totdat de pijnboompitten gelijkmatig een lichtbruine kleur krijgen.
  • 4. Fruit de paprika met olijfolie

    12 min
    Snijd de paprika in middelgrote stukken. Verhit vervolgens de pan met een kleine scheut olijfolie (2 eetlepels) en fruit de gesneden paprika ongeveer 8 minuten.
  • 5. Haal de braadzak uit de oven

    12 min
    Het leukste moment is aangebroken, want de smeuïge kipfilet kan uit de oven gehaald worden. Knip de zak open en laat het geheel even afkoelen. Wanneer de kipfilet is afgekoeld kun je deze in mooie plakjes snijden.
  • 6. Serveer jouw pastasalade met kip en paprika!

    12 min
    Leg alle ingrediënten in een grote schaal. Breng het geheel verder op smaak met balsamico azijn en olijfolie. Maak het gerecht vervolgens af met heerlijke geraspte oude kaas. Dit is het moment suprême waar je op gewacht hebt. Geniet van je frisse pastasalade met heerlijk gebraden kip!
  • Hoe lang kun je pastasalade bewaren?

    5 min
    Je kan nog dagenlang van deze koude pastasalade met kip en paprika genieten! In de koelkast blijft hij tot wel vijf dagen lekker, zolang je het goed afdekt. Bewaar de pastasalade in een luchtdichte bak. Zo heb je altijd een frisse en smakelijke maaltijd binnen handbereik!
  • Koude pastasalade met kip en paprika

    5 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze
Koude pastasalade met kip en paprika

1. Bereid de kipfilet in de braadzak 8

Verwarm de oven voor op 200 °C. De kip hoeft niet gesneden te worden. Doe de kipfilet in zijn geheel in de braadzak. Voeg vervolgens de braadstoomkruiden toe uit het zakje MAGGI Braadstomen Provençaal. Doe daarna ook de ui, knoflook en zure room in de braadzak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig zodat het geheel goed door elkaar wordt gemengd. Plaats de zak met de kipfilet ervolgens 45 minuten in de verwarmde oven.

Koude pastasalade met kip en paprika

2. Breng de pasta aan de kook 8

Verhit een pan met water en kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd voor beetgare pasta, ofwel pasta al dente, een iets kortere kooktijd aan (2 minuten minder).

Koude pastasalade met kip en paprika

3. Rooster de pijnboompitten 8

Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de pijnboompitten op laag vuur en schud de pan regelmatig totdat de pijnboompitten gelijkmatig een lichtbruine kleur krijgen.

Koude pastasalade met kip en paprika

4. Fruit de paprika met olijfolie 8

Snijd de paprika in middelgrote stukken. Verhit vervolgens de pan met een kleine scheut olijfolie (2 eetlepels) en fruit de gesneden paprika ongeveer 8 minuten.

Koude pastasalade met kip en paprika

5. Haal de braadzak uit de oven 8

Het leukste moment is aangebroken, want de smeuïge kipfilet kan uit de oven gehaald worden. Knip de zak open en laat het geheel even afkoelen. Wanneer de kipfilet is afgekoeld kun je deze in mooie plakjes snijden.

Koude pastasalade met kip en paprika

6. Serveer jouw pastasalade met kip en paprika! 8

Leg alle ingrediënten in een grote schaal. Breng het geheel verder op smaak met balsamico azijn en olijfolie. Maak het gerecht vervolgens af met heerlijke geraspte oude kaas. Dit is het moment suprême waar je op gewacht hebt. Geniet van je frisse pastasalade met heerlijk gebraden kip!

Koude pastasalade met kip en paprika

Hoe lang kun je pastasalade bewaren? 8

Hoe lang kun je pastasalade bewaren? Hoe lang kun je pastasalade bewaren?

Je kan nog dagenlang van deze koude pastasalade met kip en paprika genieten! In de koelkast blijft hij tot wel vijf dagen lekker, zolang je het goed afdekt. Bewaar de pastasalade in een luchtdichte bak. Zo heb je altijd een frisse en smakelijke maaltijd binnen handbereik!

Koude pastasalade met kip en paprika

Koude pastasalade met kip en paprika 8

Koude pastasalade met kip en paprika Koude pastasalade met kip en paprika

Bekijk dan zeker ook eens onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 7 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Eiwitrijk
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Pasta
  • Pasta / noedels
  • Portie Groenten/Fruit
  • Salade
  • Stomen
  • Zomer
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies