Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 5 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200 °C. De kip hoeft niet gesneden te worden. Doe de kipfilet in zijn geheel in de braadzak. Voeg vervolgens de braadstoomkruiden toe uit het zakje MAGGI Braadstomen Provençaal. Doe daarna ook de ui, knoflook en zure room in de braadzak. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig zodat het geheel goed door elkaar wordt gemengd. Plaats de zak met de kipfilet ervolgens 45 minuten in de verwarmde oven.
Verhit een pan met water en kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd voor beetgare pasta, ofwel pasta al dente, een iets kortere kooktijd aan (2 minuten minder).
Strooi de pijnboompitten gelijkmatig in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de pijnboompitten op laag vuur en schud de pan regelmatig totdat de pijnboompitten gelijkmatig een lichtbruine kleur krijgen.
Snijd de paprika in middelgrote stukken. Verhit vervolgens de pan met een kleine scheut olijfolie (2 eetlepels) en fruit de gesneden paprika ongeveer 8 minuten.
Het leukste moment is aangebroken, want de smeuïge kipfilet kan uit de oven gehaald worden. Knip de zak open en laat het geheel even afkoelen. Wanneer de kipfilet is afgekoeld kun je deze in mooie plakjes snijden.
Leg alle ingrediënten in een grote schaal. Breng het geheel verder op smaak met balsamico azijn en olijfolie. Maak het gerecht vervolgens af met heerlijke geraspte oude kaas. Dit is het moment suprême waar je op gewacht hebt. Geniet van je frisse pastasalade met heerlijk gebraden kip!
Je kan nog dagenlang van deze koude pastasalade met kip en paprika genieten! In de koelkast blijft hij tot wel vijf dagen lekker, zolang je het goed afdekt. Bewaar de pastasalade in een luchtdichte bak. Zo heb je altijd een frisse en smakelijke maaltijd binnen handbereik!
Bekijk dan zeker ook eens onze
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden