Ovenschotel met rundergehakt en courgette
46min
Gemakkelijk
1 Zak
0.5
Rode ui
1
Teentje knoflook
1
Courgette
1 el
Tomatenpuree
200 g
Rundergehakt
1 tl
Tijm
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
624.98 kcal
Eiwit
27.24 g
koolhydraten
43.45 g
vetten
38.09 g
Voedingswaarde
Instructie
46 Minuten
Bak het gehakt
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een passende ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree en de helft van de tijm toe en bak nog 3 minuten.
Bereid de schotel
Schep het gehakt in de ovenschaal en bedek het gehakt met de helft van de courgette.
Bereid de saus
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de helft van de saus over de ovenschotel.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal. Dek af met de rest van de courgette, bestrooi met de rest van de tijm en giet de rest van de saus erover.
Oven
Bak de schotel 35 minuten in de oven. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0