Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Rode kool ovenschotel met gehakt

Rode kool ovenschotel met gehakt

(0)
62 min
Gemakkelijk
Geniet van onze rode kool ovenschotel met gehakt, een verukkelijk gerecht dat perfect is voor een gezellig diner. Wist je dat rode kool, knoflook en ui niet alleen voor een kleurrijke maaltijd zorgen, maar ook boordevol vitamines en mineralen zitten? En het fijne is: dit recept is lekker makkelijk te maken, met slechts een handjevol ingrediënten. Ga voor een smaakvol gerecht met minimale inspanning en boordevol vitamines!

Ingrediënten

3 porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 
Witte ui
2 
Teentje knoflook
350  g
Rode Kool
70  g
Tomatenpuree
300  g
Rundergehakt
2 
Appels
75  ml
Rode Wijn
0.5  tl
Kaneel
1.5  el
Paneermeel
2  g
Boter
4  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
57.8 g
Energie
689.2 kcal
vetten
39 g
Eiwit
24.3 g
Voedingswaarde

Instructie

62 Minuten
  • 1. Bak het gehakt

    13 min
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
  • 2. Bereid de aardappelpuree

    12 min
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3. Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal

    5 min
    Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.
  • 4. Plaats de rodekool ovenschotel in de oven

    25 min
    Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.
  • 5. Je ovenschotel is klaar!

    5 min
    Geniet van de lekkerste overschotel met gehakt en rode kool!
  • Je ovenschotel opnieuw opwarmen?

    1 min
    De ovenschotel kan maximaal vijf dagen in de koelkast worden bewaard en tot wel drie maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat de schotel goed is afgedekt met folie of in een luchtdichte bak wordt bewaard. Als je de ovenschotel opnieuw wilt opwarmen, kun je hem het beste eerst volledig laten ontdooien. Vervolgens verwarm je de ovenschotel in een voorverwarmde oven op ongeveer 180°C gedurende 20-30 minuten. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke maaltijd met minimale inspanning, maar ben je ook lekker duurzaam bezig.
  • Meer rode kool recepten van Maggi proberen?

    1 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze
Rode kool ovenschotel met gehakt

1. Bak het gehakt 7

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

Rode kool ovenschotel met gehakt

2. Bereid de aardappelpuree 7

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rode kool ovenschotel met gehakt

3. Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal 7

Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.

Rode kool ovenschotel met gehakt

4. Plaats de rodekool ovenschotel in de oven 7

Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.

Rode kool ovenschotel met gehakt

5. Je ovenschotel is klaar! 7

Geniet van de lekkerste overschotel met gehakt en rode kool!

Rode kool ovenschotel met gehakt

Je ovenschotel opnieuw opwarmen? 7

De ovenschotel kan maximaal vijf dagen in de koelkast worden bewaard en tot wel drie maanden in de vriezer. Zorg ervoor dat de schotel goed is afgedekt met folie of in een luchtdichte bak wordt bewaard. Als je de ovenschotel opnieuw wilt opwarmen, kun je hem het beste eerst volledig laten ontdooien. Vervolgens verwarm je de ovenschotel in een voorverwarmde oven op ongeveer 180°C gedurende 20-30 minuten. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke maaltijd met minimale inspanning, maar ben je ook lekker duurzaam bezig.

Rode kool ovenschotel met gehakt

Meer rode kool recepten van Maggi proberen? 7

Bekijk dan zeker ook eens onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
19 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Doordeweeks
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Nationaal
  • Ovenschotel
  • Portie Groenten/Fruit
  • Regenseizoen
  • Snel en makkelijk
  • Top gerecht
  • Uit de oven
  • Vlees
  • Weekenden
  • Weinig zout
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Rode kool stamppot met braadworst

    Rode kool stamppot met braadworst

    35 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met rode paprika

    Andijviestamppot met rode paprika

    33 min Gemakkelijk
  • Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

    Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

    35 min Gemiddeld
  • Rode kool stamppot met hachee

    Rode kool stamppot met hachee

    208 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies