Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak het gehakt

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 minuten rul. Voeg de tomatenpuree, wijn en kaneel toe, laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

 2. Bereid de aardappelpuree

  Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 3. Verdeel de ingrediënten over een ovenschaal

  Vet een ovenschaal in met de rest van de olie. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rode kool er over en vervolgens de plakjes appel. Dek af met de puree, en bestrooi deze met het paneermeel.

 4. Oven

  Verdeel de boter in vlokjes over de schotel. Bak 25 minuten in de oven en serveer het gerecht. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 2
  tenen
  knoflook
  , gesnipperd
 • 355
  gram
  rode kool
  , gekookt
 • 70
  gram
  tomatenpuree
 • 300
  gram
  rundergehakt
 • 2
  Elstar appel
  of Golden Delicous, geschild en in plakjes
 • 75
  ml
  rode wijn
 • 0.5
  theelepel
  kaneel
 • 1.5
  eetlepel
  paneermeel
 • 25
  gram
  boter
 • 4
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 • Sophia

  Dit gerecht is ook heel erg lekker met wat gerookte spekjes!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel