Ovenschotel met forel, zuurkool en aardappel
61min
Gemakkelijk
Ovenschotel met forel, zuurkool en aardappel
500 g
Zuurkool
375 g
Forelfilet
600 g
Aardappelschijfjes
1
Ei
125 g
Zure Room
2 el
Platte peterselie
2 el
Zonnebloemolie
.
Voedingswaarde
Energie
550.79 kcal
Eiwit
36.99 g
koolhydraten
47.11 g
vetten
24.33 g
Voedingswaarde
Instructie
61 Minuten
Verwarm de oven
0 min
Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in met de olie.
Bereid de zuurkool
0 min
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat de zuurkool dan uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelen erover.
Bereid de kruidenmix
1 min
Bereid de kruidenmix met het water en de crème fraîche en roer goed door. Voeg het ei eraan toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven
1 min
Bak de schotel 25 minuten. Neem de schaal uit de oven, leg de forelfilets op de zuurkool en aardappelen en bak nog 20 minuten.
Serveer het gerecht
1 min
Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Serveer met een groene salade met komkommer voor een volwaardige maaltijd.
Opmerkingen 0