Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven

  Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in met de olie.

 2. Bereid de zuurkool

  Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat de zuurkool dan uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelen erover.

 3. Bereid de kruidenmix

  Bereid de kruidenmix met het water en de crème fraîche en roer goed door. Voeg het ei eraan toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.

 4. Oven

  Bak de schotel 25 minuten. Neem de schaal uit de oven, leg de forelfilets op de zuurkool en aardappelen en bak nog 20 minuten.

 5. Serveer het gerecht

  Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Serveer met een groene salade met komkommer voor een volwaardige maaltijd.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  zuurkool
 • 3
  forelfilet
  (à 125 gram)
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
  (voorgekookt)
 • 1
  ei
 • 125
  milliliter
  crème fraîche
 • 2
  eetlepels
  platte peterselie
 • 2
  eetlepels
  zonnebloemolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel