Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in met de olie.
Bereid de zuurkool
5 min
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat de zuurkool dan uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelen erover.
Bereid de kruidenmix
6 min
Bereid de kruidenmix met het water en de crème fraîche en roer goed door. Voeg het ei eraan toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven
50 min
Bak de schotel 25 minuten. Neem de schaal uit de oven, leg de forelfilets op de zuurkool en aardappelen en bak nog 20 minuten.
Serveer het gerecht
2 min
Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Serveer met een groene salade met komkommer voor een volwaardige maaltijd.
Verwarm de oven
5
Verwarm de oven voor op 200° C. Vet een ovenschaal in met de olie.
Bereid de zuurkool
5
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat de zuurkool dan uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Doe de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelen erover.
Bereid de kruidenmix
5
Bereid de kruidenmix met het water en de crème fraîche en roer goed door. Voeg het ei eraan toe en roer nogmaals goed door, zodat er geen klontjes in zitten. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 min en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven
5
Bak de schotel 25 minuten. Neem de schaal uit de oven, leg de forelfilets op de zuurkool en aardappelen en bak nog 20 minuten.
Serveer het gerecht
5
Bestrooi vlak voor het serveren met de peterselie. Serveer met een groene salade met komkommer voor een volwaardige maaltijd.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden