Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de peultjes in 3 minuten beetgaar en giet ze af.
Verhit de olie in een grote hapjespan of wok. Bak hierin de kip op hoog vuur 5 minuten.
Schep de kip uit de pan en bak de ui en paprika al omscheppend 5 minuten. Doe de kip er weer bij en voeg de kruidenmix met 200 ml water toe.
Doe de peultjes en taugé erbij en laat alles samen nog 3 minuten zachtjes koken.
Bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer met de rijst. Eet smakelijk.