Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

(1)
51min
Gemakkelijk
Ben jij ook zo gek op de Italiaanse keuken en heb je zin in een typisch Italiaanse ovenschotel? Probeer dan eens dit recept voor een heerlijke ovenschotel rijk gevuld met verse Italiaanse groenten, basilicum, gehakt en aardappelpuree. Tip: voor dit gerecht kun je ook verse basilicum gebruiken voor die echte Italiaanse twist. Met dit gerecht waan je je direct in Italiaanse sferen. Ontzettend lekker! Interesse in meer ovenschotels? Bekijk ook vooral andere recepten van MAGGI voor ovengerechten!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel
1 
Teentje knoflook
300  g
Rundergehakt
75  g
Parmezaanse kaas
400  g
Italiaanse roerbakmix
4  el
Olijfolie
1  tl
Verse Basilicum
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
743.69 kcal
Eiwit
33.59 g
koolhydraten
50.84 g
vetten
43.87 g
Voedingswaarde

Instructie

51 Minuten
  • Bak het gehakt en de roerbakmix

    7 min
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • Bereid de puree

    7 min
    Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
  • Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal

    30 min
    Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.
  • Serveer de ovenschotel

    7 min
    Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

Bak het gehakt en de roerbakmix 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

Bereid de puree 4

Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.

Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal 4

Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.

Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree

Serveer de ovenschotel 4

Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Vlees

Probeer ook

Show more recipes

  • Ovenschotel met ham en knoflook

    Ovenschotel met ham en knoflook

    43 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel met gehakt en rode kool

    Ovenschotel met gehakt en rode kool

    55 min Gemakkelijk
  • Ovenschotel met rundergehakt en courgette

    Ovenschotel met rundergehakt en courgette

    57 min Gemakkelijk
  • Shoarmavlees met broccoli en bloemkool

    Shoarmavlees met broccoli en bloemkool

    56 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies