Italiaanse ovenschotel met roerbakmix en aardappelpuree
51min
Gemakkelijk
1
Teentje knoflook
300 g
Rundergehakt
75 g
Parmezaanse kaas
400 g
Italiaanse roerbakmix
4 el
Olijfolie
1 tl
Verse Basilicum
.
Voedingswaarde
Energie
743.69 kcal
Eiwit
33.59 g
koolhydraten
50.84 g
vetten
43.87 g
Voedingswaarde
Instructie
51 Minuten
Bak het gehakt en de roerbakmix
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pakje. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal
Doe het vlees met de groenten en het vocht in een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Schep de puree erop, strijk hem glad en maak met een vork ribbeltjes in de puree. Bestrooi met de rest van de kaas en laat in 30 minuten goudbruin worden in het midden van de oven.
Serveer de ovenschotel
Serveer dit gerecht met een tomatensalade voor een volwaardige maaltijd.
Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
Opmerkingen 0