Italiaanse gehaktballen met aardappelpuree en doperwten
31min
Gemakkelijk
Heerlijke doperwtenpuree met Italiaanse gehaktballen.
0.5
Witte ui
1
Teentje knoflook
450 g
Doperwten
200 g
Rundergehakt
1
Ei
0.5 el
Parmezaanse kaas
1 el
Paneermeel
1 el
provencaalse kruiden
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
751.82 kcal
Eiwit
39.21 g
koolhydraten
67.11 g
vetten
36.41 g
Voedingswaarde
Instructie
31 Minuten
Kook de doperwten
Kook de doperwten in 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Bereid de gehaktballen
Meng met een vork de ui, knoflook, kruiden, ei, paneermeel en kaas door het gehakt. Vorm met vochtige handen gehaktballen. Bak de ballen in een braadpan in de olie gaar in ongeveer 15 minuten.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de doperwten door de puree en verwarm het geheel nog even op laag vuur.
Serveer het gerecht
Serveer met de gehaktballen en een komkommersalade. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0