Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

(0)
53 min
Gemakkelijk
Duik in de smaken van Italië met onze Italiaanse ovenschotel. Dit recept brengt je meteen in mediterrane sferen met zijn rijke, hartige ingrediënten. Dit eenvoudige recept is niet alleen makkelijk te maken, maar ook een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van zal smullen! Wist je trouwens dat aardappelpuree oorspronkelijk uit Peru komt en al meer dan 8.000 jaar wordt gegeten? Ja, zo lang al. En een handige tip: meng een snufje nootmuskaat door de aardappelpuree voor een extra smaakboost. Probeer het vandaag nog!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
450  g
Aardappelpuree, kant-en-klaar
1 
Teentje knoflook
300  g
Rundergehakt
75  g
Parmezaanse kaas
600  g
Italiaanse roerbakmix
4  el
Olijfolie
1  tl
Verse basilicum‎‎
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
31.3 g
Energie
720.4 kcal
vetten
50.9 g
Eiwit
32.9 g
Voedingswaarde

Instructie

53 Minuten
  • 1. Bak het gehakt en de roerbakmix

    7 min
    Verwarm de oven voor op 200 °c. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
  • 2. Bereid de aardappelpuree

    7 min
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.
  • 3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal

    30 min
    Doe het vlees, de groenten en het vocht in een ovenschaal die je hebt ingevet met de rest van de olijfolie. Schep de aardappelpuree erop, strijk deze glad en maak met een vork ribbeltjes in de aardappelpuree. Bestrooi hier de rest van de kaas overheen en bak de ovenschotel goudbruin in het midden van de oven voor circa 30 minuten.
  • 4. Serveer de heerlijke Italiaanse ovenschotel

    7 min
    Serveer deze heerlijke ovenschotel met een tomatensalade voor de perfecte maaltijd. Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!
  • Hoe lang kun je een ovenschotel bewaren?

    1 min
    Geniet nogmaals van de heerlijke ovenschotel met aardappelpuree en groente! Bewaar hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De ovenschotel blijft dan tot wel vier dagen goed. Als je hem liever langer bewaart, kan dat in de vriezer tot drie maanden. Om de schotel op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Daarna verwarm je hem in de oven op 180°C totdat hij door en door warm is. Als je minder tijd hebt, gebruik dan de magnetron op middelhoog vermogen en roer regelmatig voor een gelijkmatige opwarming.
  • Meer ovenschotels van Maggi proberen?

    1 min
    Geïnspireerd door dit ovenschotel recept? Probeer dan ook zeker onze
Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

1. Bak het gehakt en de roerbakmix 6

Verwarm de oven voor op 200 °c. Verhit de helft van de olijfolie in een ruime wok of hoge pan met dikke bodem en fruit de knoflook al omscheppend 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Kruid het gehakt naar smaak. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak ongeveer 5 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

2. Bereid de aardappelpuree 6

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de helft van de Parmezaanse kaas en de basilicum erdoor.

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal 6

Doe het vlees, de groenten en het vocht in een ovenschaal die je hebt ingevet met de rest van de olijfolie. Schep de aardappelpuree erop, strijk deze glad en maak met een vork ribbeltjes in de aardappelpuree. Bestrooi hier de rest van de kaas overheen en bak de ovenschotel goudbruin in het midden van de oven voor circa 30 minuten.

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

4. Serveer de heerlijke Italiaanse ovenschotel 6

Serveer deze heerlijke ovenschotel met een tomatensalade voor de perfecte maaltijd. Klaar is je Italiaanse ovenschotel! Geniet van deze maaltijd en wat de echte Italianen zeggen: Bon Appetito!

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

Hoe lang kun je een ovenschotel bewaren? 6

Geniet nogmaals van de heerlijke ovenschotel met aardappelpuree en groente! Bewaar hem in een luchtdichte verpakking in de koelkast. De ovenschotel blijft dan tot wel vier dagen goed. Als je hem liever langer bewaart, kan dat in de vriezer tot drie maanden. Om de schotel op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Daarna verwarm je hem in de oven op 180°C totdat hij door en door warm is. Als je minder tijd hebt, gebruik dan de magnetron op middelhoog vermogen en roer regelmatig voor een gelijkmatige opwarming.

Italiaanse ovenschotel met gehakt, aardappel en roerbakmix

Meer ovenschotels van Maggi proberen? 6

Geïnspireerd door dit ovenschotel recept? Probeer dan ook zeker onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 7 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Laag in suiker
  • Ovenschotel
  • Vlees

Probeer ook

Show more recipes

  • Italiaanse groente orzo

    Italiaanse groente orzo

    20 min Gemakkelijk
  • Italiaanse gehaktsaus met spaghetti

    Italiaanse gehaktsaus met spaghetti

    40 min Gemakkelijk
  • Italiaanse varkensschnitzels met broccoli en tagliatelle

    Italiaanse varkensschnitzels met broccoli en tagliatelle

    40 min Gemakkelijk
  • Italiaanse groentetaart

    Italiaanse groentetaart

    49 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies