Groene aspergetaartjes
41min
Gemakkelijk
1 Zakje
600 g
Groene asperges
6 Plakken
Bladerdeeg
75 g
Geraspte kaas
1
Ei
25 g
Boter
2 el
Peterselie
.
Voedingswaarde
Energie
605.93 kcal
Eiwit
20.6 g
koolhydraten
51.35 g
vetten
36.26 g
Voedingswaarde
Instructie
41 Minuten
Kook de asperges
0 min
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges (2-3 cm). Schil met een dunschiller de onderste 5 cm van de resterende asperge. Kook de asperges in 3 minuten beetgaar.
Bereid de saus
0 min
Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer van het vuur af het ei erdoor.
Maak de aspergetaartjes
1 min
Maak op een met bakpapier bedekte bakplaat van het deeg 4 rechthoeken: leg steeds 2 plakjes deeg aan elkaar met een overlap van 1 cm. Vouw van de rechthoeken de randen (ongeveer 1 cm) naar binnen dubbel. Strijk de saus erover uit en leg de asperges erin. Strooi de kaas en peterselie erover.
Oven
0 min
Bak de taartjes in de oven in 25 minuten goudbruin. Eet smakelijk.
Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
Opmerkingen 0