Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Gratin courgette

Gratin courgette

(0)
45 min
Gemakkelijk
Ontdek de heerlijke smaken van deze gratin courgette, een perfecte ovenschotel voor een smaakvolle maaltijd! Het bereiden van deze gratin is eenvoudig en snel, waardoor het ideaal is voor drukke doordeweekse avonden of als een bijzonder gerecht voor een gezellig diner. Wist je dat courgette niet alleen veelzijdig is in de keuken, maar ook een uitstekende bron van vitamines en mineralen? Geniet van deze kleurrijke en voedzame gratin courgette en laat je verrassen door de rijke smaken!

Ingrediënten

3

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Groot
Courgette
300  g
Tomaten
1  Stuk
Kleine ui
600  g
Aardappelschijfjes
50  g
Geraspte kaas
300  g
(Vegetarische) kipfilet (blokjes)
125  g
Crème fraîche (light)
225  ml
Water
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
52 g
Energie
630.6 kcal
vetten
33 g
Eiwit
29.5 g
Voedingswaarde

Instructie

45 Minuten
  • 1. Oven voorverwarmen

    1 min
    Verwarm de oven voor op 200°C; heteluchtoven op 180°C.
  • 2. Kruidenmix koken

    5 min
    Voeg de kruidenmix samen met 225 ml water en 125 ml crème fraîche light toe aan een steelpan. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur weer uit.
  • 3. Snijden en bakken

    4 min
    Snijd de (vegetarische) kipstukjes en ui in blokjes en bak deze voor 3 minuten in een pan.
  • 4. Snijden van groenten

    3 min
    Snijd de tomaten en courgette in plakjes.
  • 5. Verdeel de ingrediënten

    2 min
    Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bovenop de aardappelschijfjes verdeel je de kip en ui, en daarboven om en om de courgette en tomaat. Verdeel de kruidenmix over de gehele schaal en strooi als laatste een beetje kaas eroverheen.
  • 6. In de oven

    30 min
    Laat de ovenschaal circa 30 minuten goudbruin en gaar worden. Geniet ervan!
  • Hoe kun je deze ovenschotel bewaren?

    1 min
    De gratin courgette kan eenvoudig worden bewaard voor later gebruik. Laat de ovenschotel eerst volledig afkoelen op kamertemperatuur om condensatie te voorkomen. Plaats de afgekoelde ovenschotel vervolgens in een luchtdichte verpakking of dek deze goed af met plasticfolie of aluminiumfolie. In de koelkast blijft de gratin tot 3-4 dagen houdbaar. Voor langere bewaring kan de ovenschotel ook worden ingevroren; snijd deze in porties en verpak ze in luchtdichte diepvrieszakken of -containers. In de vriezer is de gratin tot 2-3 maanden houdbaar. Bij het opwarmen kun je de ovenschotel in de oven verwarmen op 180°C gedurende 20-30 minuten of in de magnetron in intervallen van 1-2 minuten tot deze goed warm is. Controleer de smaak en textuur na het opwarmen en geniet van je heerlijke gerecht!
Gratin courgette

1. Oven voorverwarmen 7

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°C; heteluchtoven op 180°C.

Gratin courgette

2. Kruidenmix koken 7

2. Kruidenmix koken 2. Kruidenmix koken 2. Kruidenmix koken

Voeg de kruidenmix samen met 225 ml water en 125 ml crème fraîche light toe aan een steelpan. Breng het aan de kook en zet daarna het vuur weer uit.

Gratin courgette

3. Snijden en bakken 7

3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken 3. Snijden en bakken

Snijd de (vegetarische) kipstukjes en ui in blokjes en bak deze voor 3 minuten in een pan.

Gratin courgette

4. Snijden van groenten 7

4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten 4. Snijden van groenten

Snijd de tomaten en courgette in plakjes.

Gratin courgette

5. Verdeel de ingrediënten 7

5. Verdeel de ingrediënten

Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Bovenop de aardappelschijfjes verdeel je de kip en ui, en daarboven om en om de courgette en tomaat. Verdeel de kruidenmix over de gehele schaal en strooi als laatste een beetje kaas eroverheen.

Gratin courgette

6. In de oven 7

6. In de oven

Laat de ovenschaal circa 30 minuten goudbruin en gaar worden. Geniet ervan!

Gratin courgette

Hoe kun je deze ovenschotel bewaren? 7

Hoe kun je deze ovenschotel bewaren?

De gratin courgette kan eenvoudig worden bewaard voor later gebruik. Laat de ovenschotel eerst volledig afkoelen op kamertemperatuur om condensatie te voorkomen. Plaats de afgekoelde ovenschotel vervolgens in een luchtdichte verpakking of dek deze goed af met plasticfolie of aluminiumfolie. In de koelkast blijft de gratin tot 3-4 dagen houdbaar. Voor langere bewaring kan de ovenschotel ook worden ingevroren; snijd deze in porties en verpak ze in luchtdichte diepvrieszakken of -containers. In de vriezer is de gratin tot 2-3 maanden houdbaar. Bij het opwarmen kun je de ovenschotel in de oven verwarmen op 180°C gedurende 20-30 minuten of in de magnetron in intervallen van 1-2 minuten tot deze goed warm is. Controleer de smaak en textuur na het opwarmen en geniet van je heerlijke gerecht!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
12 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Portie Groenten/Fruit
  • Weinig zout

Probeer ook

Show more recipes

  • Gegratineerde asperges met ham

    Gegratineerde asperges met ham

    40 min Gemakkelijk
  • Broccoli gratin ovenschotel

    Broccoli gratin ovenschotel

    45 min Gemakkelijk
  • Gegratineerde ratatouille met feta kaas

    Gegratineerde ratatouille met feta kaas

    25 min Uitdagend

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies