Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

(0)
46 min
Gemakkelijk
Een lekker Hollands AGV receptje met aardappelen, sperziebonen, ei en een gehaktbal met MAGGI jus. Gewoon genieten!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Jus Rundvlees
1 
Witte ui
2 
Teentje knoflook
600  g
Sperziebonen
300  g
Half-om-half gehakt
600  g
Aardappelen
1 
Ei
2  tl
Mosterd, bereid, geel
1.5  el
Paneermeel
75  g
Augurk
1  el
Peterselie
0.5  tl
Nootmuskaat
20  g
Boter
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
48 g
Energie
572.4 kcal
vetten
26.1 g
Eiwit
31.5 g
Voedingswaarde

Instructie

46 Minuten
  • Bak de ui en de knoflook

    5 min
    Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur goudbruin, 5 minuten. Laat afkoelen.
  • Bereid de gehaktballen

    20 min
    Meng het gehakt met de mosterd, ei, paneermeel, het ui-knoflook mengsel en kruid naar smaak. Vorm hiervan grote gehaktballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
  • Kook de aardappelen en de sperziebonen

    10 min
    Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Kook de sperziebonen gaar in 10 minuten.
  • Bereid de jus

    8 min
    Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer het gerecht

    3 min
    Schep de aardappelen en sperziebonen door elkaar met de partjes ei, de rest van de olie, de nootmuskaat, de augurk en de peterselie. Serveer met de gehaktballen en de jus. Eet smakelijk.
Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Bak de ui en de knoflook 5

Verhit de helft van de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur goudbruin, 5 minuten. Laat afkoelen.

Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Bereid de gehaktballen 5

Meng het gehakt met de mosterd, ei, paneermeel, het ui-knoflook mengsel en kruid naar smaak. Vorm hiervan grote gehaktballen. Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat de gehaktballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.

Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Kook de aardappelen en de sperziebonen 5

Kook de aardappelen in 18 minuten gaar. Kook de sperziebonen gaar in 10 minuten.

Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Bereid de jus 5

Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gehaktbal met aardappelen, sperziebonen en ei

Serveer het gerecht 5

Schep de aardappelen en sperziebonen door elkaar met de partjes ei, de rest van de olie, de nootmuskaat, de augurk en de peterselie. Serveer met de gehaktballen en de jus. Eet smakelijk.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 4 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Eieren
  • Eiwitrijk
  • Familiemaaltijden
  • Gestoofde gerechten
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Nationaal
  • Regenseizoen
  • Rundvlees
  • Snel en makkelijk
  • Top gerecht
  • Uit de pan
  • Vlees
  • Weekenden
  • Winter
  • Zomer

Probeer ook

Show more recipes

  • Stamppot rauwe andijvie met gehaktballetjes

    Stamppot rauwe andijvie met gehaktballetjes

    72 min Gemakkelijk
  • Gestoofde prei met kaassaus, gebakken krieltjes en gehaktbal

    Gestoofde prei met kaassaus, gebakken krieltjes en gehaktbal

    44 min Gemakkelijk
  • Hollandse Groentesoep met gehaktballetjes

    Hollandse Groentesoep met gehaktballetjes

    30 min Gemakkelijk
  • Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

    Hollandse groentesoep met gehaktballetjes

    30 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies