Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de groenten en couscous

  Breng 550 ml water aan de kook. Kook de dopertwen hierin 5 minuten en schep ze eruit en breng het water weer aan de kook. Meng 2 eetlepels olie door de couscous. Giet het kokende water bij de couscous en laat het 5 minuten wellen.

 2. Roerbak de groenten

  Verhit de overige olie in een ruime koekenpan en roerbak eerst de wortelblokjes 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak nog ongeveer 3 minuten. Voeg de doperwten toe, warm nog even door en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

 3. Bereid de biefstukspiezen

  Rijg de biefstukstukjes aan de satéprikkers en grill ze in een hete grill pan. Bereid de pepersaus volgens de aanwijzing op de verpakking.

 4. Serveer het gerecht

  Serveer de biefstukspiezen met de groenten couscous en pepersaus. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  doperwten
 • 250
  gram
  courgette
  , in blokjes
 • 300
  gram
  winterpeen
  , in blokjes
 • 500
  gram
  biefstuk
  , in stukjes
 • 350
  gram
  couscous

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel