Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Bloemkool Mac en Cheese

Bloemkool Mac en Cheese

(0)
Gemakkelijk
Houd jij van pasta mac en cheese en zoek je een gerecht met meer groenten? Probeer dan dit gerecht van Simone's Kitchen voor Bloemkool Mac en Cheese.

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt
600  g
Bloemkool
2 
Witte ui
300  g
Penne
1 
Ei
1  tl
Gedroogde oregano
150  g
Geraspte kaas
150  ml
Kookroom
2  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
78.3 g
Energie
629.3 kcal
vetten
23.6 g
Eiwit
27 g
Voedingswaarde

Instructie

  • Kook de penne en bloemkool

    15 min
    Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pennen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.
  • Bak de ui en bloemkool

    15 min
    Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.
  • Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal

    15 min
    Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hier overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
  • Bereid de ovenmix en voeg deze toe

    15 min
    Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door. Schenk ¾ van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk de overige kwart eroverheen.
  • Oven

    15 min
    Bestrooi de ovenschotel met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten. Eet smakelijk!
Bloemkool Mac en Cheese

Kook de penne en bloemkool 5

Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pennen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.

Bloemkool Mac en Cheese

Bak de ui en bloemkool 5

Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.

Bloemkool Mac en Cheese

Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal 5

Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hier overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

Bloemkool Mac en Cheese

Bereid de ovenmix en voeg deze toe 5

Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door. Schenk ¾ van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk de overige kwart eroverheen.

Bloemkool Mac en Cheese

Oven 5

Bestrooi de ovenschotel met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
14 + 3 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Laag in suiker
  • Pasta
  • Portie Groenten/Fruit

Probeer ook

Show more recipes

  • Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

    Ovenschotel bloemkool-room met gehakt

    107 min Gemakkelijk
  • ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    ‘Left over’ groentesoep van groenten restjes (paprika, broccoli, prei, wortel, champignons, venkel, ui, bloemkool, enz)

    20 min Gemakkelijk
  • Gebonden bloemkoolsoep

    Gebonden bloemkoolsoep

    22 min Gemakkelijk
  • Bloemkoolsoep met tijm

    Bloemkoolsoep met tijm

    22 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies