Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de penne en bloemkool

  Verwarm de oven voor op 200C. Kook de pennen volgens de gebruiksaanwijzing gaar en kook de bloemkoolroosjes 5 minuten.

 2. Bak de ui en bloemkool

  Bak de ui even kort in de koekenpan. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak even mee. Strooi de gedroogde oregano erover en zet apart.

 3. Verdeel de ingrediënten over de ovenschaal

  Verdeel de penne over de bodem van een ovenschaal en doe de bloemkoolroosjes en ui hier overheen. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

 4. Bereid de ovenmix en voeg deze toe

  Voeg de inhoud van het zakje ovenmix toe aan 200 ml water en voeg 150 ml kookroom toe. Roer het geheel goed door en voeg daarna 1 ei toe. Roer nogmaals goed door. Schenk ¾ van de roomsaus gelijkmatig over de bloemkool heen. Laat even 2 minuten staan en schenk de overige kwart eroverheen.

 5. Oven

  Bestrooi de ovenschotel met de andere helft van de geraspte kaas en zet in de voorverwarmde oven. Laat de ovenschotel gaar en goudbruin worden in 45 minuten. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 600
  gram
  bloemkool
 • 2
  uien (gesnipperd)
 • 300
  gram
  penne
 • 1
  ei
 • 1
  theelepel
  gedroogde oregano
 • 150
  gram
  geraspte kaas
 • 150
  milliliter
  kookroom light
 • 2
  el olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel