Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Frituur de frietjes en bereid de frisse salade

  Gooi de frietjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de frituur, of in de oven als je een gezondere variant verkiest. Snijd ondertussen voor de salade (als dit nog niet gedaan is) de romaine sla in reepjes, de komkommer in stukjes en de tomaat in kwarten. Pak een kom en meng hierin alle ingrediënten. Breng de salade op smaak met olijfolie, azijn, een snufje zout en peper.

 2. Bak de biefstuk medium rare

  Pak een koekenpan of bakpan. Verhit deze met olie of boter op hoog vuur en bak de biefstukken, circa 3 minuten per kant, medium rare. Laat elke biefstuk daarna, verpakt in aluminiumfolie, ongeveer 6 minuten rusten.

 3. Bereid de smaakvolle pepersaus

  Het maken van de lekkere pepersaus heb je zo gedaan. Je hoeft alleen de eenvoudige stappen te volgen op de MAGGI Pepersaus verpakking. De saus is binnen een paar minuten klaar.

 4. Serveer het gerecht zoals in een restaurant

  Pak een paar mooie borden uit de kast en maak deze leuk op door de medium rare biefstuk samen met de salade te verdelen en zorgvuldig neer te leggen op de borden. Serveer de MAGGI Pepersaus er los bij of schenk de saus alvast mooi over de biefstukken. Doe de frietjes in aparte bakjes en voilà: waan je met dit hoofdgerecht in een gezellige restaurantsfeer tijdens het avondeten. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 200
  gram
  romaine sla
  , in reepjes gesneden
 • 1
  komkommer
  in stukjes
 • 4
  tomaten
  in kwarten
 • 500
  gram
  biefstuk
  (4x 125g)
 • 800
  gram
  friet
  (diepvries)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 1
  eetlepel
  azijn
 • Aluminiumfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel