Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Bouillon

Bouillon

Een lekkere zelfgemaakte soep begint met een goede bouillon. Een bouillon kun je zelf trekken van vlees of groenten, maar bereid je ook makkelijk met onze bouillonblokjes. Daarin zitten precies de kruiden en ingrediënten in die je als basis voor je soep nodig hebt. In een handomdraai maak je van een pan heet water een heerlijke bouillon die als basis dient voor je soep. Voor iedere soep is er een bouillonblokje die precies de smaak geeft die je nodig hebt. En waar een tijd lang trekken met vlees of groenten wel nodig is, is je bouillon met een bouillontablet zo klaar.

Bouillonproducten

Heerlijke soeptips

Als je van plan bent om een grote pan soep op tafel te zetten, wil je natuurlijk dat je eters niet kunnen wachten om een tweede kom te nemen. Heb je toch een beetje extra hulp nodig? Geen probleem! Met onze soeptips wordt jouw soep een gegarandeerd succes!

Soep en bouillon recepten

Wil je een lekkere lichte soep maken als voorgerecht bij een menu met meerdere gangen? Of heb je trek in een goedgevulde maaltijdsoep voor tijdens de lunch of een ontspannen diner? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken! Bekijk daarom eens onze soep recepten. Je vindt er de lekkerste recepten voor tal van verschillende soepen voor elk seizoen en gelegenheid.

Wintersoepen

Wat dacht je van een heerlijke huisgemaakte erwtensoep? In de winter is er geen andere soep om je aan op te warmen. Serveer hem als warme maaltijd met roggebrood met katenspek of zet hem op tafel tijdens een uitgebreide lunch. In de herfstmaanden - zo rond Halloween - is het ideale moment voor een pompoensoep aangebroken. Maak eens een vegetarische variant met maïs. Zo krijgt de soep een lekkere bite. Door het frisse van de maïs is het trouwens ook een hele lekkere soep voor als het zomers wel warmer is buiten. Een andere aanrader is een broccoli-courgette soep met rozemarijn kip. Een echte maaltijdsoep boordevol groenten en vlees.

Oosterse soepen

Soep en bouillon zien we ook veel in de Oosterse keuken. Een echte aanrader is een Chinese kippensoep. Een variant op een traditionele kippensoep, maar dan met Oosterse groenten als taugé, Chinese kool en gember. Een complete maaltijd, met lekker veel groenten en heerlijk in combinatie met wat rijst. Een andere Oosterse favoriet is de Oosterse runderbouillon. Een lichte bouillon met peultjes en taugé die een Oosterse smaak krijgt door de rijstnoedels, sojasaus en gebakken uitjes.

Kliekjessoep

Wist je dat je soep in veel gevallen ook kunt maken van de restjes en kliekjes die je van andere gerechten overhoudt? Voor veel soepen heb je niet meer nodig dan bouillon, groenten, eventueel wat vlees en kruiden. Zo maak je van de schillen en kontjes van asperges heel makkelijk een heerlijke aspergesoep. Dat zijn namelijk dé ingrediënten om een aspergebouillon mee te maken. Gooi dus niet altijd alle restjes maar klakkeloos weg, maar bedenk dat je ze altijd nog voor een lekkere soep kunt gebruiken! Bekijk hier het recept voor asperge kliekjessoep.

Makkelijk, veelzijdig én lekker: dat is hoe we soep het beste kunnen omschrijven. Heerlijk als voorgerecht bij een uitgebreid diner, maar ook lekker als lunch of complete maaltijd met wat brood erbij. Een pan soep is makkelijk te bereiden en staat zo op tafel. En het fijne van soep is dat het niet seizoensgebonden is. In de winter geniet je van een heerlijke pan erwtensoep, in de herfst bereid je de lekkerste pompoensoep en ‘s zomers zet je een lichte tomatensoep op tafel. Wil je wat inspiratie opdoen voor de volgende pan soep die je gaat maken? Wij geven je graag wat tips en ideeën en delen onze favoriete recepten!