Wrap met knoflook-kruiden kip en avocado
125min
Gemakkelijk
2
Tomaten
0.5
Komkommer
100 g
IJsbergsla
1
Avocado
300 g
Kipfilet
150 g
Maïs
6
Wraps
2 el
Citroensap
.
Voedingswaarde
Energie
436.93 kcal
Eiwit
25.58 g
koolhydraten
47.3 g
vetten
16.16 g
Voedingswaarde
Instructie
125 Minuten
Bak de kip met de smaakvolle knoflook-kruiden
Bereid de kip met 2 vellen gekruid bakpapier volgens de aanwijzingen op het pakje MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden. Bak de kip 10 minuten per kant op laag vuur.
Bereid de frisse salade
Meng de tomaat, komkommer en ijsbergsla samen in een grote kom. Laat de maïskorrels uitlekken en voeg deze ook toe aan de salade.
Maak de smeuïge avocadocrème
Snijd de avocado in zijn lengte doormidden en verwijder de pit. Schep vervolgens het vruchtvlees van de avocado in een schaaltje. Prak daarna met een vork het vruchtvlees tot een fijne crème. Breng de crème lekker op smaak met de citroensap en peper.
Snijd de gebakken kip met knoflook-kruiden
Wanneer de gebakken kip heerlijk mals en gekruid is kan deze worden gesneden. Snijd de kip in mooie reepjes, zodat ze goed in de wraps kunnen.
Creëer de kipwraps met de ingrediënten en serveer
Smeer eerst een mooi laagje avocadocrème op de wrap. Beleg de wrap vervolgens met de salade en de gekruide kip. Klap het onderste deel van de wrap naar het midden. Vouw daarna beide zijkanten naar binnen en rol nu de wrap verder op. Herhaal dit ook met de overige wraps. Serveer de overgehouden salade en avocadocrème erbij. Je kan ook alle ingrediënten van dit gerecht los serveren, zo kan iedereen zijn eigen wrap- en rolkunsten laten zien. Dat wordt gezellig én lekker!
Opmerkingen 0