Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Witte asperge quiche

(3)
53min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
3 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

375  g
Witte asperges
3 
Ei
25  ml
Crème fraîche
0.5  tl
Nootmuskaat
300  g
Rijst
2  Plakken
Bladerdeeg
60  g
Geraspte kaas

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
731.69 kcal
Eiwit
32.94 g
koolhydraten
100.85 g
vetten
23.47 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

53 Minuten
Kook de asperges
6 min
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.
Bekleed de quichevorm
10 min
Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork, leg er nog een stuk bakpapier in en strooi er een laag rauw erwten of rijst in. Bak het deeg ongeveer 10 minuten (blind) voor. Splits ondertussen de eieren en roer de crème fraîche erdoor.
Bereid de saus
2 min
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht, maar laat de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel en schep de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat
Bak de quiche in de oven
35 min
Schep het mengsel in de vorm en strooi er de kaas over. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven. Serveer met een salade met tomaat voor een volwaardige maaltijd.
Witte asperge quiche

Kook de asperges 4

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.

Witte asperge quiche

Bekleed de quichevorm 4

Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork, leg er nog een stuk bakpapier in en strooi er een laag rauw erwten of rijst in. Bak het deeg ongeveer 10 minuten (blind) voor. Splits ondertussen de eieren en roer de crème fraîche erdoor.

Witte asperge quiche

Bereid de saus 4

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht, maar laat de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel en schep de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat

Witte asperge quiche

Bak de quiche in de oven 4

Schep het mengsel in de vorm en strooi er de kaas over. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven. Serveer met een salade met tomaat voor een volwaardige maaltijd.

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 1

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
m mona
Klok

het staat er niet, maar ik neem aan dat de laag bakpapier met rijst of erwten verwijderd moet voor je het aspergemengsel er in giet?

Meer laden