Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Witte asperge quiche

Witte asperge quiche

(3)
53min
Gemakkelijk
Probeer eens dit recept voor een asperge quiche. Een heerlijke hartige taart met witte asperges en de MAGGI Saus voor Asperges. Lekker voor de lunch of gewoon als avondeten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Saus voor Asperges
375  g
Witte asperges
3 
Ei
25  ml
Crème fraîche
0.5  tl
Nootmuskaat
300  g
Rijst
2  Plakken
Bladerdeeg
60  g
Geraspte kaas
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
731.69 kcal
Eiwit
32.94 g
koolhydraten
100.85 g
vetten
23.47 g
Voedingswaarde

Instructie

53 Minuten
  • Kook de asperges

    6 min
    Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.
  • Bekleed de quichevorm

    10 min
    Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork, leg er nog een stuk bakpapier in en strooi er een laag rauw erwten of rijst in. Bak het deeg ongeveer 10 minuten (blind) voor. Splits ondertussen de eieren en roer de crème fraîche erdoor.
  • Bereid de saus

    2 min
    Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht, maar laat de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel en schep de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat
  • Bak de quiche in de oven

    35 min
    Schep het mengsel in de vorm en strooi er de kaas over. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven. Serveer met een salade met tomaat voor een volwaardige maaltijd.
Witte asperge quiche

Kook de asperges 4

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook de asperges ongeveer 6 minuten. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.

Witte asperge quiche

Bekleed de quichevorm 4

Bekleed de quichevorm met bakpapier en vervolgens met het bladerdeeg. Prik het deeg in met een vork, leg er nog een stuk bakpapier in en strooi er een laag rauw erwten of rijst in. Bak het deeg ongeveer 10 minuten (blind) voor. Splits ondertussen de eieren en roer de crème fraîche erdoor.

Witte asperge quiche

Bereid de saus 4

Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking (gebruik in plaats van water het achtergehouden kookvocht, maar laat de boter achterwege. Klop met een garde de saus door het eimengsel en schep de aspergestukjes erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat

Witte asperge quiche

Bak de quiche in de oven 4

Schep het mengsel in de vorm en strooi er de kaas over. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven. Serveer met een salade met tomaat voor een volwaardige maaltijd.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 1

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
m mona

het staat er niet, maar ik neem aan dat de laag bakpapier met rijst of erwten verwijderd moet voor je het aspergemengsel er in giet?

Meer laden

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Barbecue
  • Brunch
  • Buffet
  • Familie
  • Familiemaaltijden
  • Frans
  • Fusion
  • Hoofdgerecht
  • Koken met kinderen
  • Lente
  • Lunch
  • Lunchbox voor volwassenen
  • Met eieren
  • Met kaas
  • Namiddag
  • Nationaal
  • Snel en makkelijk
  • Vegetarisch
  • Voorgerechten
  • Vrienden
  • Zomer

Probeer ook

Show more recipes

  • Witte asperge quiche

    Witte asperge quiche

    53 min Gemakkelijk
  • Tagliatelle met asperges en zalm

    Tagliatelle met asperges en zalm

    30 min Gemakkelijk
  • Aspergeragoût met ham

    Aspergeragoût met ham

    25 min Gemakkelijk
  • Groene aspergetaartjes

    Groene aspergetaartjes

    41 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies