Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Verwarm de oven voor

  Verwarm de oven voor op 200 C.

 2. Bak de groenten

  Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de prei, wortel en courgette kort. Haal de pan van het vuur en roer de kikkererwten erdoor.

 3. Verdeel de helft van de ingrediënten over de ovenschaal

  Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe hier bovenop de groenten met de kikkererwten.

 4. Bereid de sausmix

  Voeg de inhoud van het zakje sausmix samen met de kookroom toe aan het water en roer goed door met een garde. Voeg daarna het ei toe en roer het nogmaals door.

 5. Verdeel alles over de ovenschaal

  Schenk ¾ van de aangemaakte sausmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel intussen de andere helft aardappelschijfjes hier overheen. Schenkt tot slot het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.

 6. Bak in de oven

  Laat de ovenschotel ca. 30 minuten in de oven gaar en goudbruin worden.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  prei
  , in ringen
 • 200
  gram
  wortel
  , in blokjes
 • 1
  kleine
  courgette
  , in blokjes
 • 1
  zakje
  kikkererwten
  (van Hak)
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
  (voorgekookt)
 • 1
  ei
 • 125
  milliliter
  kookroom light
 • 1
  eetlepel
  zonnebloemolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel