Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

(0)
102 min
Gemakkelijk
Wij houden van variëren in de keuken. Met de MAGGI recepten voor dagschotels is dit gelukkig helemaal niet moeilijk. Maak met dit vegetarische recept snel en gemakkelijk een heerlijke dagschotel met sperziebonen, kikkererwten, wortel, ui en een smaakvolle satésaus. Het is een complete maaltijd boordevol verse groenten. Lekker om de week mee te breken of om de dag goed mee af te sluiten.

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt‎
225  g
Kikkererwten
400  g
Wortelen
400  g
Sperziebonen
1 
Witte ui
160  g
Notenrijst
50  ml
Kookroom
1  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
72.8 g
Energie
512.5 kcal
vetten
17.3 g
Eiwit
14.6 g
Voedingswaarde

Instructie

102 Minuten
  • 1. Breng de sperziebonen en rijst aan de kook

    20 min
    Kook de sperziebonen (beet)gaar in een pan met weinig water. Giet vervolgens de sperziebonen af. Kook ondertussen ook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Bak de ui en de wortelen

    20 min
    Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui kort aan. Voeg daarna de wortel toe en bak het geheel 2 minuten.
  • 3. Bereid de mix voor een heerlijke smaak

    20 min
    Volg de aanwijzingen op het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Maak de mix aan met water en de kookroom en voeg de mix toe aan het groentemengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook.
  • 4. Breng alle ingrediënten samen

    20 min
    Voeg de sperziebonen toe aan het groentemengsel. Breng het aan de kook en roer het af en toe goed door. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes doorwarmen en roer in de laatste minuut ook de kikkererwten door het gerecht.
  • 5. Klaar om de vegetarische ovenschotel te serveren

    20 min
    Schep het groentemengsel en de notenrijst direct op je bord of serveer het gerecht lekker makkelijk in een pan op tafel. Laat de geuren nog even op je inwerken. Hmm, dat wordt genieten!
  • Vegetarische dagschotel bewaren

    1 min
    Je kunt dit vega recept makkelijk bewaren voor later. In de koelkast blijft de sperziebonenschotel ongeveer vier dagen goed. In de vriezer kun je hem tot drie maanden bewaren. Om de dagschotel weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Vervolgens kun je de schotel in de oven opwarmen op 180 graden totdat hij door en door warm is. Heb je minder tijd? Gebruik dan de magnetron op middelhoog vermogen en roer regelmatig . Zo warmt de schotel gelijkmatig op en heb je binnen no-time weer een heerlijke maaltijd op tafel!
  • Meer vegetarische gerechten van Maggi proberen?

    1 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze
Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

1. Breng de sperziebonen en rijst aan de kook 7

1. Breng de sperziebonen en rijst aan de kook

Kook de sperziebonen (beet)gaar in een pan met weinig water. Giet vervolgens de sperziebonen af. Kook ondertussen ook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

2. Bak de ui en de wortelen 7

2. Bak de ui en de wortelen 2. Bak de ui en de wortelen

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui kort aan. Voeg daarna de wortel toe en bak het geheel 2 minuten.

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

3. Bereid de mix voor een heerlijke smaak 7

3. Bereid de mix voor een heerlijke smaak 3. Bereid de mix voor een heerlijke smaak

Volg de aanwijzingen op het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Maak de mix aan met water en de kookroom en voeg de mix toe aan het groentemengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook.

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

4. Breng alle ingrediënten samen 7

4. Breng alle ingrediënten samen 4. Breng alle ingrediënten samen

Voeg de sperziebonen toe aan het groentemengsel. Breng het aan de kook en roer het af en toe goed door. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes doorwarmen en roer in de laatste minuut ook de kikkererwten door het gerecht.

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

5. Klaar om de vegetarische ovenschotel te serveren 7

5. Klaar om de vegetarische ovenschotel te serveren 5. Klaar om de vegetarische ovenschotel te serveren

Schep het groentemengsel en de notenrijst direct op je bord of serveer het gerecht lekker makkelijk in een pan op tafel. Laat de geuren nog even op je inwerken. Hmm, dat wordt genieten!

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

Vegetarische dagschotel bewaren 7

Vegetarische dagschotel bewaren Vegetarische dagschotel bewaren

Je kunt dit vega recept makkelijk bewaren voor later. In de koelkast blijft de sperziebonenschotel ongeveer vier dagen goed. In de vriezer kun je hem tot drie maanden bewaren. Om de dagschotel weer op te warmen, laat je hem eerst ontdooien. Vervolgens kun je de schotel in de oven opwarmen op 180 graden totdat hij door en door warm is. Heb je minder tijd? Gebruik dan de magnetron op middelhoog vermogen en roer regelmatig . Zo warmt de schotel gelijkmatig op en heb je binnen no-time weer een heerlijke maaltijd op tafel!

Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

Meer vegetarische gerechten van Maggi proberen? 7

Meer vegetarische gerechten van Maggi proberen? Meer vegetarische gerechten van Maggi proberen?

Bekijk dan zeker ook eens onze

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bijgerecht
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Hoofdgerecht
  • Maaltijdset
  • Noedels & Rijst
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijstgerechten
  • Stamppot
  • Vezelrijk

Probeer ook

Show more recipes

  • Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

    Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

    Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

    26 min Gemakkelijk
  • Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies