Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. breng de sperziebonen en rijst aan de kook

  Kook de sperziebonen (beet)gaar in een pan met weinig water. Giet vervolgens de sperziebonen af. Kook ondertussen ook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Bak de ui en groenten

  Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui kort aan. Voeg daarna de wortel toe en bak het geheel 2 minuten.

 3. Bereid de mix voor een heerlijke smaak

  Volg de aanwijzingen op het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Maak de mix aan met water en de kookroom en voeg de mix toe aan het groentemengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook.

 4. Breng alle ingrediënten samen

  Voeg de sperziebonen toe aan het groentemengsel. Breng het aan de kook en roer het af en toe goed door. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes doorwarmen en roer in de laatste minuut ook de kikkererwten door het gerecht.

 5. Klaar om het gerecht te serveren

  Schep het groentemengsel en de notenrijst direct op je bord of serveer het gerecht lekker makkelijk in een pan op tafel. Laat de geuren nog even op je inwerken. Hmm, dat wordt genieten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 225
  gram
  kikkererwten
  (zak)
 • 400
  gram
  Wortel
  , in blokjes
 • 400
  gram
  sperzieboon
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 160
  gram
  notenrijst
 • 50
  milliliter
  kookroom light
 • 1
  eetlepel
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel