Vegetarische dagschotel met paprika, sperziebonen en satésaus
100min
Gemakkelijk
Wij houden van variëren in de keuken. Met de MAGGI recepten voor dagschotels is dit gelukkig helemaal niet moeilijk. Maak met dit vegetarische recept snel en gemakkelijk een heerlijke dagschotel met sperziebonen, paprika, kikkererwten, wortel, ui en een smaakvolle satésaus. Het is een complete maaltijd boordevol verse groenten. Lekker om de week mee te breken of om de dag goed mee af te sluiten.
.
Voedingswaarde
Energie
508.11 kcal
koolhydraten
72.81 g
Eiwit
14.56 g
vetten
16.76 g
Voedingswaarde
Instructie
100 Minuten
Breng de sperziebonen en rijst aan de kook
Kook de sperziebonen (beet)gaar in een pan met weinig water. Giet vervolgens de sperziebonen af. Kook ondertussen ook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui en groenten
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gesnipperde ui kort aan. Voeg daarna de wortel toe en bak het geheel 2 minuten.
Bereid de mix voor een heerlijke smaak
Volg de aanwijzingen op het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Maak de mix aan met water en de kookroom en voeg de mix toe aan het groentemengsel. Breng het geheel al roerend aan de kook.
Breng alle ingrediënten samen
Voeg de sperziebonen toe aan het groentemengsel. Breng het aan de kook en roer het af en toe goed door. Laat het vervolgens nog 2 minuten zachtjes doorwarmen en roer in de laatste minuut ook de kikkererwten door het gerecht.
Klaar om het gerecht te serveren
Schep het groentemengsel en de notenrijst direct op je bord of serveer het gerecht lekker makkelijk in een pan op tafel. Laat de geuren nog even op je inwerken. Hmm, dat wordt genieten!
Opmerkingen 0